Σε ημερίδα για τη χρήση Η/Υ από παιδιά με ΔΕΠ-Υ ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Σε ημερίδα για τη χρήση Η/Υ από παιδιά με ΔΕΠ-Υ ο Γ. Πατούλης

Την αμέριστη και ουσιαστική στήριξή του σε όλες τις οικογένειες των παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) στην Περιφέρεια Αττικής και όλη την χώρα, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παράσχει, και μάλιστα εντατικότερα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε ειδική ημερίδα στην οποία παραβρέθηκε για τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδιά με ΔΕΠ-Υ, η οποία διοργανώθηκε από την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi στο πλαίσιο του Μoney Show.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  (ΙΣΑ) και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε τα ιδιαίτερα ταλέντα και τα χαρακτηριστικά χαρισματικότητας που τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής κρύβουν, και πολύ συχνά «φυλακίζουν» στη μετέπειτα ζωή τους, λόγω της άγνοιας που σήμερα σκεπάζει τη διαδραστικότητα μεταξύ παιδιών – γονέων – γιατρών και δασκάλων, αφού η επιστημονική έρευνα μόλις τώρα αναδεικνύει τους υγιέστερους και φιλικότερους τρόπους που συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτών των παιδιών.

«Το φαινόμενο που διογκώνεται διαρκώς στην κοινωνία μας, την ελληνική, και διεθνώς, μπορεί να αντιμετωπιστεί και μάλιστα δημιουργικά, με την συστηματική ενημέρωση των γονέων αλλά και των παιδαγωγών οι οποίοι όπως έχει αποδειχθεί,  είναι οι πρώτοι, πριν τους γονείς, που μπορούν να ανιχνεύσουν εάν η συμπεριφορά ενός παιδιού μπορεί να παραπέμψει στην εκδήλωση της συγκεκριμένης διαταραχής» τόνισε ο κ. Γιώργος Πατούλης, και επεσήμανε ότι «μέσα από την καθημερινή συναναστροφή με το παιδί και την παρατήρηση της συμπεριφοράς του στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και νωρίτερα από τα χρόνια του νηπίου ή και προνηπίου, η προσωπικότητα και  διάπλαση της εγκεφαλικής ανάπτυξης των παιδιών αυτών  μαζί και το ταλέντο τους, μπορούν να διασωθούν εγκαίρως».

Οι εδικοί επιστήμονες προέτρεψαν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής να συνδράμει στην υιοθέτηση ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος που βοηθά στην ανίχνευση των παιδιών με ΔΕΠ-Υ από την ηλικία των 4,5 ετών, και ο κ. Γ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την επιστημονική αυτή οδηγία μέσα από την απορρόφηση ειδικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για κάθε γωνιά της Αττικής, ώστε, όπως είπε,  να επιστρέψει το χαμόγελο στα παιδιά με ΔΕΠΥ και τις οικογένειες τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ συνεχάρη την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi και την πρόεδρο κ. Λαγουμίδη για την πλούσια δράση στη διαρκή ενημέρωση των πιο σύγχρονων επιστημονικών συμπερασμάτων και επιστημονικών συστάσεων προς τους γονείς των παιδιών, αλλά και προς εκπαιδευτικό προσωπικό, εκστρατεία στην οποία η ΚΕΔΕ συνδράμει με την αιγίδα της απ΄ άκρη σ΄ άκρη της Ελλάδας, για κομβικά, όπως υπογράμμισε, θέματα για την εξέλιξη και ανάπτυξη των παιδιών με ΔΕΠ-Υ, που αφορούν στην καθημερινότητά τους: τους κανόνες και τα όρια της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, τη βλαπτική χρήση των βίντεοπαιχνιδιών και, σε αντίθεση, την ευεργετική αξία του αθλητισμού και του παιδικού παιχνιδιού, που «ευχή και στόχος όλων μας», είπε, «είναι να επιστρέψει στις γειτονιές». «Θα ξεκινήσουμε από τις γειτονιές της Αττικής» δεσμεύτηκε ο κ. Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet