Για τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση συζήτησαν Μ. Βορίδης και Ένωση Δημάρχων Αττικής
Σύνδεσμοι-Φορείς

Για τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση συζήτησαν Μ. Βορίδης και Ένωση Δημάρχων Αττικής

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ) με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. Αντικείμενό της ήταν η παρουσίαση του υπομνήματος που έχει συντάξει η Ένωση και αφορά σε επεξεργασμένες προτάσεις της και παρατηρήσεις για τον εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης. 

Ο πρόεδρος της ΕΝΔΑ, Παύλος Κάμαρας, αφού τόνισε την ικανοποίηση της Ένωσης γιατί οι βασικές θέσεις του σχεδίου του εκλογικού νόμου που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα ταυτίζονται σε μεγάλο μέρος με τις θέσεις της, που είχαν κοινοποιηθεί από τον προηγούμενο χρόνο, προχώρησε σε ανάλυση του υπομνήματος. 

Τον λόγο έλαβαν και τα αλλά μέλη του Δ.Σ., επιχειρηματολογώντας για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις αλλά και την αναγκαιότητα περαιτέρω παρεμβάσεων από το υπουργείο σε θέματα που αφορούν σε δυσλειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και στην αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών. 

Ακολούθησε ενδιαφέρον διάλογος, στη διάρκεια του οποίου ο υπουργός, προανήγγειλε ένα πλαίσιο νομοθετικών ρυθμίσεων που θα αλλάξουν ριζικά παθογένειες που ταλανίζουν επί σειρά ετών την Τ.Α. Παράλληλα, άκουσε με ενδιαφέρον κάποιες βελτιωτικές προτάσεις στο σχέδιο νόμου, επιφυλασσόμενος για την υιοθέτησή τους, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική τη δουλειά της Ένωσης.

Στην συνάντηση, εκτός από τον πρόεδρο της Ένωσης, παρέστησαν ο αντιπρόεδρος, Κ. Μακρυνόρης, πρ. δήμαρχος και νυν πρόεδρος Βιλίων, ο γεν. γραμματέας, Θ. Γεωργάκης, πρ. δήμαρχος Ηλιούπολης και τα μέλη του Δ.Σ. Γρ. Κωνσταντέλλος, δήμαρχος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης  και [ρόεδρος Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ και Ν. Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής. 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet