Δράση «γόνιμης» ενημέρωσης από τον ΕΔΔΥΠΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Δράση «γόνιμης» ενημέρωσης από τον ΕΔΔΥΠΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κηφισιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κηφισιάς, δράση ενημέρωσης για την «Πρόληψη – Διαφύλαξη Γονιμότητας – ΑΜΗ (Αντιμυλλέριος Ορμόνη), ένας αξιόπιστος δείκτης Γονιμότητας» υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μέτρηση της Αντιμυλλέριου Ορμόνης (AMH) αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη γονιμότητας, καθώς παρέχει πληροφορίες για την ποσότητα των ωαρίων που διαθέτει μια γυναίκα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με άλλα λόγια, η AMH αποκαλύπτει την ωοθηκική εφεδρεία της γυναίκας. Κατά την αναπαραγωγική ηλικία, τα επίπεδα της αντιμυλλέριου ορμόνης είναι αυξημένα και μειώνονται καθώς η γυναίκα πλησιάζει στην εμμηνόπαυση.

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΔΔΥΠΠΥ, μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας, ξεκινάει πιλοτικά από τον Δήμο Κηφισιάς, δράση ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τη σημαντικότητα στην προληπτική μέτρηση του δείκτη γονιμότητας ΑΜΗ.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς και ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ Ιδιαιτέρως τον δήμαρχο Κηφισιάς κ. Βασίλη Ξυπολυτά και εντεταλμένο σύμβουλο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κηφισιάς και πρόεδρο της Επιτροπής του ΚΕΜΜΕ κ. Χρήστο Λούμπια, που προάγουν ιδιαίτερα τα προγράμματα της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου και δείχνουν μία ιδιαίτερη σπουδή για τους πολίτες. Δεσμευόμαστε για την πλήρη ενημέρωση, σχετικά με την αναγκαιότητα της ΑΜΗ, ώστε τα ζευγάρια αλλά κυρίως οι νέες γυναίκες, να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η διενέργεια αυτής της εξέτασης. Συμβολικά στο πλαίσιο αυτό το Ελληνικό Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων θα διαθέσει 50 δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες».

Τη δράση επίσης χαιρέτισε ο Χρήστος Λούμπιας, εντεταλμένος σύμβουλος ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κηφισιάς και Πρόεδρος της Επιτροπής του ΚΕΜΜΕ.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Κωνσταντίνος Πάντος, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΤΟΥΡ, Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός στην αντιμετώπιση υπογονιμότητας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόληψη της υπογονιμότητας σχετικά με την κρυοσυντήρηση ωαρίων και σπερματοζωαρίων και προσέφερε σημαντικές και πολύτιμες πληροφορίες στο κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα στο τέλος της παρουσίασης. Επίσης, ανακοίνωσε ένα «δώρο ζωής’ προς τον σύλλογο εργαζομένων, προκειμένου να διατεθεί σε μια εργαζόμενη, προσφέροντας μια εξωσωματική γονιμοποίηση, δείχνοντας έμπρακτα τη σημασία της γονιμότητας.

Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, επισκέπτρια υγείας του Δήμου Κηφισιάς, Μίνα Σωτηροπούλου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις ΑΜΗ, ευγενική χορηγία της κ. Ερριέτας Κούρκουλου – Λάτση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Κεχρής Ιωάννης, ταμίας του ΙΣΑ και π. αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ο Γιώργος Στεφανάκος, γενικός διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ, ο Πέτρος Σφηκάκης, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δ.Ε. Εκάλης, ο Δημήτρης Ανδρεαδάκης, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας, ο Στάθης Κύρλος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Συνεργείων, η Μαρία Κεφαλά, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, η Αγγελική Βαλασοπούλου, εντεταλμένη σύμβουλος Α΄ ΚΑΠΗ Κηφισιάς, ο Γιώργος Κασναφέρης, εντεταλμένος σύμβουλος Πρασίνου, η Ζωή Παπαδάτου, αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, ο Δουρμούσης Γιώργος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων της περιοχής, καθώς και πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet