ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Η κυβέρνηση, αντί για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, ψηφίζει αντιεκπαιδευτικά ν/σ
902.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Η κυβέρνηση, αντί για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, ψηφίζει αντιεκπαιδευτικά ν/σ

Πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης 21/7, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, σωματείων και εκλεγμένων συνδικαλιστών, από Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ της Αττικής, στο υπ. Παιδείας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης» έδωσε το «παρών».

Τα μέλη του Συλλόγου καλούν όλες και όλους στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Πέμπτη, 22/7 στις 7μ.μ. στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή, ενώ αναφέρουν τα εξής, σχετικά με τη συγκέντρωση:

Οι συγκεντρωμένοι απαιτήσαμε από την κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας συγκεκριμένες απαντήσεις για τα μέτρα που προτίθεται να πάρουν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο μπροστά στο 4ο κύμα της πανδημίας.

Η κινητοποίησή μας ήταν συνέχεια της χθεσινής (20/7) μαζικής συγκέντρωσης των συνδικάτων της Αττικής στο υπ. Υγείας.

Ταυτόχρονα, καταγγείλαμε την επιλογή της κυβέρνησης μέσα στο κατακαλόκαιρο, λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή, να φέρει για ψήφιση ένα βαθιά αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, απαξιώνει τον ρόλο των εκπαιδευτικών και επιδιώκει τη φίμωσή τους.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, να ψηφίζει αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δ/ντή του γραφείου του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΙΘ και η εκπρόσωπός μας γραμματέας του Συλλόγου (Ντιάνα Λιάκου) ήταν στην αντιπροσωπεία. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ζητήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τα εξής σοβαρά ζητήματα που απασχολούν, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet