Συνέδριο της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό και το «πράσινο» μέλλον
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνέδριο της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό και το «πράσινο» μέλλον

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), μαζί με το Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS), για το ψηφιακό και το «πράσινο» μέλλον.

Δεκάδες νέοι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι από όλους τους Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν, άκουσαν και συμμετείχαν διαδραστικά σε σεμινάρια για το περιβάλλον, την «πράσινη» μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Νεκτάριος Καλαντζής, πρόεδρος των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (ELL) και της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και Henri Bohnet, Director, KAS Greece & Cyprus.

Ομιλητής ήταν ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό που συντελείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα απέναντι στη γραφειοκρατία, απάντησε σε ερωτήσεις νέων αυτοδιοικητικών και είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν χρειάζεται να αντιγράψουμε την πρωτοπόρα σε αυτό τον τομέα Εσθονία, αλλά να δημιουργήσουμε κατάλληλα εργαλεία, ξεχωριστά,  προσαρμοσμένα στην Ελλάδα».

Μίλησε επίσης ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται στην Ευρώπη για το κλίμα και το περιβάλλον.

Ο Δημήτρης Κούβελας, βουλευτής Θεσσαλονίκης, στάθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης στον τομέα του πρασίνου και των ποδηλατοδρόμων, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να βελτιωθούν πολλά πράγματα στην πόλη και πως θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωτικός σχεδιασμός για την «πράσινη πολιτική».

Η Μαριλένα Γυφτέα, πολιτικός επιστήμονας-δημοσιογράφος, αναφέρθηκε σε ζητήματα πολιτικής επικοινωνίας, προεκλογικής καμπάνιας, σε λάθη που γίνονται, αλλά και σε «έξυπνες» στρατηγικές για επιτυχημένη πολιτική επικοινωνία.

Έπειτα, η Μαρία Κοζυράκη, συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αναφέρθηκε στην περίπτωση των 19+3 (μνημειακών) ελαιόδενδρων στην Κρήτη και πως η κατασκευή και λειτουργία ενός μεγάλου έργου υποδομής, του νέου διεθνούς αερολιμένα του Ηρακλείου Κρήτης, μπορεί να ενισχύσει τον βιώσιμο τουρισμό και την «πράσινη» επιχειρηματικότητα.

Ο Κώστας Γιουτίκας, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στα έργα της Περιφέρειας για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο Βασίλης Γεωργιάδης, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στις προοπτικές της «πράσινης» οικονομίας και τα μεγάλα έργα που μπορούν να πάνε μπροστά τη Θεσσαλονίκη.

«Το ακροατήριο, αποτελούμενο από νέους αυτοδιοικητικούς από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα αποτέλεσε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό για το επιτυχημένο Workshop που σχετιζόταν πάνω στο ψηφιακό και το “πράσινο μέλλον”», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΝΑ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet