Τετραήμερο @σφαλές σερφάρισμα από τον Τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ
Αυτοδιοίκηση

Τετραήμερο @σφαλές σερφάρισμα από τον Τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική διαδημοτική πρωτοβουλία του Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) για την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση μαθητών, καθηγητών μέσα από την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο».

Στις 19, 20, 21 & 22 Οκτωβρίου 2016 η εκπαιδευτική – οικογενειακή παράσταση παρουσιάσθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, εντελώς δωρεάν, σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Αμαρουσίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης καθώς και στο ευρύ κοινό. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ «έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το πολιτιστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργεί και αναπτύσσεται, αλλά και τα σύγχρονα ζητήματα της κοινωνικής δικτύωσης με τη νέα τεχνολογία, την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και τις επιπτώσεις της μη ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, ο Τομέας Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ αξιοποίησε τη διαδημοτική φιλοσοφία του σε όχημα παιδαγωγικών δράσεων, για τη νεολαία αλλά και τους γονείς».

Η παράσταση παρουσιάσθηκε πιλοτικά σε περιορισμένο αριθμό μαθητών από τον Τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, τον Δήμο Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ενώ υποστηρίχθηκε από το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και εκπαιδευτικούς οργανισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος χαιρέτισε τις εν λόγω εκδηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες αλλά και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία και θα υλοποιεί στοχευμένες δράσεις για τη νεολαία και την οικογένεια, που προσφέρουν ουσιαστική ενημέρωση σε ευαίσθητα ζητήματα, όπως η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου και η καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Ο Πολιτισμός είναι στο επίκεντρο της διαδημοτικής μας στρατηγικής, είναι μοχλός ανάπτυξης αλλά και δημιουργικής στήριξης του κοινωνικού ιστού, σε μια περίοδο που όλα ανατρέπονται και αναιρούνται».

Η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, ανέφερε από την πλευρά της ότι: «Μέσα από τη δημιουργική λογική μπορούμε να πετύχουμε αξιόλογα αποτελέσματα. Ο Τομέας Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ αναπτύσσει μια νέα φιλοσοφία διαδημοτικών δράσεων που στο επίκεντρο έχουν τον Άνθρωπο. Το Θέατρο, οι Τέχνες αλλά και κάθε ποιοτική έκφραση του πολιτιστικού μας γίγνεσθαι μπορεί να μας βγάλει από τα σύγχρονα αδιέξοδα και να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στη νεολαία και ευρύτερα στην κοινωνία μας. Θα συνεχίσουμε ενεργά την ανάληψη πλουραλιστικών πρωτοβουλιών με ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο, προσφέροντας ποιοτικά δρώμενα που εκφράζουν και εμπνέουν τους συμπολίτες μας».

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο: Γεώργιος Κορμάς

Σκηνοθεσία: Γεώργιος Ρούφας

Θίασος: Νίκος Τουλιάτος, Μάρω Χαραλαμπίδου, Γεωργία Ιωαννίδου, Γιάννης Σοφικίτης. Φιλική συμμετοχή:  Bαγγέλης Ζαπαντιώτης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet