Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε σε πεζοπορία μαθητών στο Πεντελικό
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε σε πεζοπορία μαθητών στο Πεντελικό

O Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνέδραμε τις δασκάλες της ΣΤ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας στην πεζοπορία που διοργάνωσαν στο Πεντελικό, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου.

Η διαδρομή διέσχισε το μονοπάτι που οδηγεί στο Αρχαίο Λατομείο, από όπου προήλθαν τα Μάρμαρα για την ανοικοδόμηση του Παρθενώνα, στάθηκε στη θρυλική σπηλιά του Νταβέλη (Σπήλαιο Αμώμων) και στη συνέχεια κατέληξε στην Οδό Λιθαγωγίας.

Τους μικρούς μαθητές καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και στη συνέχεια οι διδάσκοντες πρόσφεραν στα παιδιά μία υποδειγματική βιωματική ξενάγηση αναλύοντας εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια τη σημασία των μνημείων του Πεντελικού όρους, τόσο από ιστορικής, όσο και πολιτιστικής πλευράς. Παράλληλα, κατέδειξαν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκαν, λαξεύθηκαν και μεταφέρθηκαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα, διά της οδού Λιθαγωγίας.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, με την ευκαιρία της δράσης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά που σήμερα φιλοξενούμε στο βουνό μας, στο Πεντελικό, παιδιά της τελευταίας τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας. Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή βιωματική μαθησιακή εμπειρία θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά, γιατί τα εξοικειώνει με το περιβάλλον και το βουνό, αλλά κυρίως τα μαθαίνει σημαντικά στοιχεία για μερικά από τα προεξάρχοντα ιστορικά μνημεία των βουνών της Αττικής, το Αρχαίο Λατομείο, την Οδό Λιθαγωγίας και τη Σπηλιά Αμώμων με τα ναΐδρια ασκητήριά της. Παράλληλα δημιουργεί περιβαλλοντικές ευαισθησίες και βιώματα ζωής. Συγχαρητήρια στους δασκάλους των παιδιών, ιδιαίτερα την κα Ρεντούμη που είχε τη λαμπρή ιδέα να χαρίσει στα παιδιά αυτή την εμπειρία, η οποία ιδέα ελπίζω σύντομα να βρει μιμητές. Ο Σύνδεσμός μας παροτρύνει, ενισχύει και βοηθά τέτοιες δράσεις που έχουν σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν τις νέες γενιές προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της αρχαιολογικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet