Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον ΣΠΑΠ

Τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού επισκέφθηκε Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα, τη γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και πολιτευτή της Β΄ Αθηνών Ζωή Ράπτη, τον πρώην δήμαρχο Πεύκης και πρόεδρο της Ένωσης Δημάρχων Παύλο Καμάρα, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Σοφιανό, την αναπληρώτρια γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αντιδήμαρχο Πεντέλης Άντα Μπούσουλα και την πολιτευτή Β΄ Αθηνών Πολυτίμη Λεονάρδου. Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε επίσης τις νέες υδατοδεξαμενές πλήρωσης ελικοπτέρων, τα νέα πυροφυλάκια, τον όρχο οχημάτων του ΣΠΑΠ, καθώς και σημεία όπου έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχημένες αναδασώσεις τα τελευταία χρόνια και τα δέντρα που φυτεύθηκαν έχουν μεγαλώσει αισθητά.

Από πλευράς  ΣΠΑΠ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσου και αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ Θανάσης Κρητικός, ο αντιδήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Λάμπρου, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς και μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδας και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Γιώργος Μπέκας. Παρόντες ήταν επίσης εργαζόμενοι και εθελοντές του ΣΠΑΠ.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ενημέρωσε τα στελέχη του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες και δράσεις του Συνδέσμου και δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι τιμή για τον Σύνδεσμο, το Διοικητικό Συμβούλιο, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ, η σημερινή επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΠΑΠ και ευχαριστώ ιδιαίτερα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ενδιαφέρον και τη σημερινή επίσκεψη. Ενημερώσαμε για τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της περασμένης και της φετινής χρονιάς, για τη βελτίωση των υποδομών πυροπροστασίας, με την εγκατάσταση έξι νέων πυροφυλακίων και δύο νέων μεταλλικών υδατοδεξαμενών πλήρωσης ελικοπτέρων 60.000 λίτρων η κάθε μία, με την περίφραξη όλων των υδατοδεξαμενών πλήρωσης ελικοπτέρων που είχαν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια, τη διάνοιξη μεγάλου αριθμού δασικών δρόμων στο Πεντελικό, καθώς και τη συνεχιζόμενη με μεγαλύτερη ένταση, κοπή ξερών χόρτων σε εκτάσεις των Δήμων – μελών του ΣΠΑΠ. Ενημερώσαμε, επίσης, για τις δράσεις που κάνουμε προκειμένου να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος, με αναδασώσεις, ποτίσματα, διανοίξεις δασικών δρόμων, δημιουργία υποδομών πρόληψης, φύλαξη του βουνού από παράνομη υλοτομία, παράνομη βόσκηση, παράνομη λατόμευση, παράνομη απόρριψη μπαζών και ότι άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να μείνει το βουνό μας ανέπαφο, καθώς για τις κοινωνικές δράσεις του Συνδέσμου μας και τις πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες έχουμε συμμετάσχει. Ενημερώσαμε ακόμη για τις δράσεις που σχεδιάζουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και οι οποίες έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά και τους νέους στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα στοχεύουν στο να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές  ένα καλύτερο περιβάλλον.

»Τέλος, θέσαμε το θέμα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης που αποτελεί τροχοπέδη στον τρόπο λειτουργίας του Συνδέσμου μας και ενημερώσαμε για τις ενέργειες που κάναμε μαζί με τους άλλους Συνδέσμους της Αττικής για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, κυρίως σε επίπεδο προσωπικού πυρασφάλειας, αλλά και σε επίπεδο γενικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων το οποίο αποτελεί δυσεπίλυτο πρόβλημα για κάποιους από τους Συνδέσμους οι οποίοι πολλές φορές λειτουργούν με συμβασιούχους, καθώς και το θέμα της χρηματοδότησης Πυρασφαλείας από τους ΚΑΠ, που πέρυσι καθυστέρησαν σημαντικά και που βάση με την πληροφόρηση που έχουμε φέτος δεν θα δοθούν καθόλου».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet