Παράταση των προγραμμάτων ΚΔΒΜ ζητεί η Ένωση Στελεχών Εκπαιδευτών Ενηλίκων
Αυτοδιοίκηση

Παράταση των προγραμμάτων ΚΔΒΜ ζητεί η Ένωση Στελεχών Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το Δ.Σ. ζήτησε από τον κ. Πατούλη τη στήριξη της ΚΕΔΕ στο αίτημά τους για να δοθεί νέα παράταση στα προγράμματα των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, που λειτουργούν στους δήμους της χώρας, καθώς και των ενεργών συμβάσεων των εκπαιδευτών μέχρι την οριστική ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα επαρκή χρηματοδότηση και για τη δημιουργία νέων τμημάτων μάθησης.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Εκπαιδευτών Ενηλίκων, και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ήδη έχουν εξασφαλιστεί με την προένταξη των προγραμμάτων 6 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν έχουν δαπανηθεί ακόμη λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην έναρξη του φυσικού αντικειμένου και άρα μπορεί να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι την οριστική ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.

Οι εκπαιδευτές ζητούν παράλληλα στο διάστημα αυτό να δρομολογηθούν ενέργειες για τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου με μακροπρόθεσμη προοπτική, το οποίο να διασφαλίζει την ευρύτερη δυνατή πρόσβαση και συμμετοχή πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα, την ποσοτική ανάπτυξη και ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και την επαρκή χρηματοδότηση. Άμεσος στόχος θα πρέπει να είναι η έναρξη της νέας φάσης του έργου των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Εκπαιδευτών Ενηλίκων ότι η ΚΕΔΕ, αλλά και οι ίδιο οι δήμοι που λειτουργούν Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, θα στηρίξουν το αίτημα της παράτασης, και ότι σύντομα θα υπάρξει σχετική παρέμβαση της ΚΕΔΕ στα αρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη χρησιμότητα των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης καθώς, «το έργο τους συνδέεται άμεσα με τις ανάγκες της κοινωνίας, παράγουν πολλαπλά οφέλη οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα με την παροχή της δυνατότητας, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού όπως οι άνεργοι, να έχουν δωρεάν πρόσβαση στη Διά Βίου Μάθηση, να αναβαθμίζουν τις δεξιότητές τους και τους όρους πρόσβασης στην αγορά εργασίας, ενώ κρατούν ενεργές χιλιάδες θέσεις εργασίας για τα στελέχη και τους εκπαιδευτές του προγράμματος».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet