Στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς πρόταση για Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Αυτοδιοίκηση

Στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς πρόταση για Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Σε συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής που διεξήχθη την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 συμμετείχε, εκ μέρους του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε την Επιτροπή για την πρόταση καθιέρωσης Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας Γιάννη Κορίνθιο και τον πρόεδρο της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, Marco Galdi, δήμαρχο της Cava de΄ Tirreni και υιοθετήθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον Δεκέμβριο του 2014, στη Ρώμη.

Σήμερα, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, το θέμα οδεύει προς ολοκλήρωση με την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ παρεμβαίνοντας στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην παιδεία ομογενών, εξέφρασε την ανάγκη για ενίσχυσή της.

Για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας είχε παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη και τον πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, δήμαρχο της Cava de΄ Tirreni, M. Galdi, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στη χώρα μας (Συνέντευξη Τύπου Γιώργου Πατούλη και Marco Galdi – VIDEO).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet