Επιστολή συμπαράστασης προέδρου ΚΕΔΕ προς δήμαρχο Βρυξελλών
Αυτοδιοίκηση

Επιστολή συμπαράστασης προέδρου ΚΕΔΕ προς δήμαρχο Βρυξελλών

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον δήμαρχο Βρυξελλών Ιβάν Μάγιερ απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με την οποία εκφράζει, εκ μέρους όλης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οδύνη του για τις τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι σήμερα οι σκέψεις όλων είναι στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και στο «πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας, που στρέφονται ευθέως στις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Πολιτισμός και η Ιστορία μας».

Επιπρόσθετα στην επιστολή εκφράζει την πεποίθηση ότι «ολόκληρη η Ευρώπη και η υφήλιος θα ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στα φαινόμενα της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας» και παράλληλα την ευχή «αυτή η τραγωδία να αποτελέσει την αφορμή για αφύπνιση, ενότητα και κινητοποίηση λαών και κυβερνήσεων για την πάταξη της ωμής βίας, από όπου κι αν προέρχεται».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στον δήμαρχο Βρυξελλών:

Αγαπητέ συνάδελφε,

Ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Αμαρουσίου εκφράζω εκ μέρους όλων των συναδέλφων της Πατρίδας μου αλλά και των απλών Ελλήνων πολιτών, τη βαθύτατη οδύνη μας για τις τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις που στέρησαν τη ζωή αθώων πολιτών στις Βρυξέλλες.

Σήμερα, οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων.

Αλλά και στο πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας, που στρέφονται ευθέως στις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Πολιτισμός και η Ιστορία μας.

Είμαι βέβαιος ότι οι ελεύθεροι πολίτες των Βρυξελλών, οι πολίτες της Πρωτεύουσας της Ευρώπης μας, δεν πρόκειται να νικηθούν από τους τρομοκράτες. 

Οι λαοί μας ενωμένοι θα αντιμετωπίσουν όσους επιβουλεύονται τις αξίες και το μοντέλο ζωής μας, στο οποίο ο φόβος δεν έχει θέση.

Ολόκληρη η Ευρώπη και η υφήλιος θα ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στα φαινόμενα της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας.

Ας αποτελέσει αυτή η τραγωδία την αφορμή για αφύπνιση, ενότητα και κινητοποίηση λαών και κυβερνήσεων για την πάταξη της ωμής βίας, από όπου κι αν προέρχεται.

Με τιμή,

Γεώργιος Πατούλης

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet