Βασίλη Κουλούρης: Κοινωνικός μεσαίωνας ή κοινωνική πολιτική στον Δήμο Πεντέλης
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Βασίλη Κουλούρης: Κοινωνικός μεσαίωνας ή κοινωνική πολιτική στον Δήμο Πεντέλης

Ως κοινωνικό μεσαίωνα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση που επικρατεί στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής στον Δήμο Πεντέλης.

Συνθήκες μεσαίωνα, για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του δήμου μας σε όλα τα επίπεδα. Ανύπαρκτες έως επικίνδυνες υποδομές στο αστικό περιβάλλον, καμία μέριμνα ουσιαστικής στήριξης, είτε μέσω παροχών, είτε μέσω υπηρεσιών.

Δυστυχώς, όμως, παρακολουθώντας τις προεκλογικές εξαγγελίες της Δημάρχου Πεντέλης, κυρίας Κεχαγιά, το μέλλον στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, αναμένεται να επιδεινωθεί έτι περαιτέρω.

Καμία απολύτως αναφορά και καμία απολύτως πρόβλεψη για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του δήμου μας.  Για το λόγο αυτό και επειδή ως Δημοκρατική Συνεργασία θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι στη διοίκηση ενός Δήμου την κοινωνική πολιτική θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα για την έμπρακτη ανακούφιση και στήριξη όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άπορους κ.λ.π.)

Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω  κάποιες από τις παρεμβάσεις που θέλουμε να εφαρμόσουμε στο Δήμο μας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής για την ουσιαστική αλλαγή, σε έναν δήμο κοινωνικά ευαίσθητο και στήριγμα για όλους όσους τον έχουν ανάγκη.
— απαλλαγές και εκπτώσεις από τα δημοτικά τέλη για όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
— τη δημιουργία ενός ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ
— τη δημιουργία τμημάτων άθλησης για όλες τις ευπαθείς ομάδες
— τη δημιουργία παιδικών χαρών για παιδιά με αναπηρίες
— προσβάσιμα πεζοδρόμια
— ενίσχυση της υπηρεσίας βοήθεια στο σπίτι
— ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου
— τη δημιουργία παρατηρητηρίου για την καταγραφή και την επίλυση των αναγκών που προκύπτουν για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
— την παροχή ψυχολογικής  υποστήριξης.

Πέρα από τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις μας, η βασικότερή μας επιδίωξη, θα είναι η επίλυση όλων των προβλημάτων που θα προκύπτουν καθημερινά στους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη.

Στόχος μας ένας Δήμος αρωγός για τους ευπαθείς συμπολίτες μας.

Βασίλης Κουλούρης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet