Δήμος Χαλανδρίου: «Λέγε – λέγε ψέματα κάτι θα μείνει» – Η ρήση του Γκαίμπελς που ταιριάζει απολύτως στον κ. Ρώμα
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δήμος Χαλανδρίου: «Λέγε – λέγε ψέματα κάτι θα μείνει» – Η ρήση του Γκαίμπελς που ταιριάζει απολύτως στον κ. Ρώμα

Με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές του κ. Χάρη Ρώμα, τέως αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και υποψηφίου δημάρχου Χαλανδρίου, στη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου, με χυδαίους υπαινιγμούς για δήθεν ατασθαλίες και σκάνδαλα, ο Δήμος Χαλανδρίου σημειώνει τα εξής:

Ο κ. Ρώμας αναφέρει, με πονηρό ύφος, ότι η νυν διοίκηση του Δήμου συνεργάστηκε για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών (Παντοπωλείο, Συσσίτιο, Φαρμακείο) με ΜΚΟ. «Άκουσον – άκουσον» λέει ο κ. Ρώμας, αναφορικά με τη συνεργασία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό είναι ύποπτο.

Αυτό που δεν λέει βέβαια είναι ότι πράγματι η ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας) και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είχαν συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών, από το 2013 – επί διοίκησης Γιώργου Κουράση- την οποία και συνέχισε η διοίκηση Ρούσσου, καθώς δεν υπήρχε καμία διάθεση ρεβανσισμού.

Η ΕΠΑΨΥ διέκοψε τη συνεργασία της με το Δήμο Χαλανδρίου τον Ιούνιο του 2020, ενώ η συνεργασία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα, στη νέα πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής για τη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών για την επόμενη προγραμματική περίοδο μέχρι το 2027, δεκάδες δήμοι της Αττικής, όπως για παράδειγμα, Αθηναίων, Πειραιώς, Γλυφάδας, Κηφισιάς κ.λπ., συνεχίζουν να συνεργάζονται με ΜΚΟ. Να υποθέσουμε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει και σε αυτούς τους δήμους;

Όσον αφορά τα ποσά που με περισσό θράσος αναφέρει ο κ. Ρώμας ότι στερήθηκαν οι Χαλανδραίοι, γεγονός που κατά τον ίδιο «το λες και σκάνδαλο», είναι ποσά που αφορούν στο μισθολογικό κόστος του προσωπικού που απασχολούσαν οι κοινωνικές δομές και θα τα λάμβανε η ΕΠΑΨΥ, αν συνεχιζόταν η συνεργασία της με το Δήμο Χαλανδρίου.

Η διακοπή της συνεργασίας με την ΕΠΑΨΥ, ανέδειξε την ικανότητα της διοίκησης του Δήμου και σε αυτόν τον τομέα. Οι κοινωνικές δομές του Δήμου συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά, συνδράμοντας μάλιστα τετραπλάσιο αριθμό εξυπηρετούμενων, 1.151 άτομα, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του 2022, από 300 άτομα, το 2013.

Όπως άλλωστε φαίνεται και από τους ετήσιους απολογισμούς δράσης των κοινωνικών δομών που είναι αναρτημένοι στον ιστότοπο του Δήμου Χαλανδρίου, εκτός από το Δήμο, δεκάδες επιχειρήσεις και φορείς της πόλης και της χώρας ενισχύουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στη δομή, γεγονός που έχει μετατρέψει τις δομές του Δήμου μας σε πρότυπο εξυπηρέτησης και παροχής αγαθών.

Και κάτι τελευταίο, για να προλάβουμε νέες χυδαιότητες. Η ένταξη των εξυπηρετούμενων στις κοινωνικές δομές γίνεται από διαπαραταξιακή επιτροπή, όπου η διοίκηση του Δήμου δεν έχει την πλειοψηφία, ακριβώς για να μην μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, ότι η διοίκηση εκμεταλλεύεται την ένδεια των συμπολιτών μας.

(σ.σ.: ακολουθεί η σχετική ανάρτηση – βίντεο του κ. Ρώμα για το θέμα).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet