Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Ενάντια στην εγκληματική πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τη λαϊκή περιουσία
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Ενάντια στην εγκληματική πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τη λαϊκή περιουσία

Δεν πρόλαβαν να σβήσουν οι καταστροφικές πυρκαγιές και ήρθε η ώρα των πλημμυρών που αφήνουν πίσω δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.

Δεν είναι «θέλημα θεού», ούτε αποτέλεσμα της «κλιματικής κρίσης». Είναι η εγκληματική πολιτική που χτυπάει τις ανάγκες μας, αφήνει ανυπεράσπιστη τη ζωή μας και ανοχύρωτες πόλεις και χωριά απέναντι σε πυρκαγιές, πλημμύρες και χιονοπτώσεις.

Επιβεβαιώνεται η τραγική απουσία αναγκαίων υποδομών και ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας, η ελλιπής συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και κυρίως οι διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών.

Δεν είναι ζήτημα πολιτικής «ανεπάρκειας» αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή που θεωρεί τα μέτρα και τα έργα πρόληψης των καταστροφών και προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας «περιττό» κόστος. Την ίδια ώρα ιεραρχούνται έργα που αποφέρουν ψηλότερα κέρδη στους ομίλους.

Το εχθρικό κράτος που φάνηκε ξανά «γυμνό» στην πολιτική προστασία αποδεικνύεται ικανότατο στην καταστολή των αγώνων και τη διαφύλαξη των κερδών του κεφαλαίου.

Η θωράκιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό της αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, απαιτεί να κινηθούμε στο δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Σε ένα δρόμο ανάπτυξης, απαλλαγμένο από τη θηλιά που μας βάζουν το κυνήγι του κέρδους των λίγων και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι σε κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμο.

Η οργή για τις χαμένες ζωές, τους χιλιάδες αβοήθητους, με όπλο την αλληλεγγύη μας να γίνει αγώνας και διεκδίκηση για άμεση ανακούφιση, πλήρη αποζημίωση και μέτρα προστασίας.

Η εκδήλωση για την προστασία του Υμηττού και του λαού απ’ τις φυσικές καταστροφές όπου θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτερά 11 Σεπτεμβρίου  στις 7.30 μ.μ. στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας.

Καλούμε όποια/-ον παραβρεθεί να συμμετέχει στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, που θα παραδώσουμε στους μαζικούς φορείς που συλλέγουν βοήθεια.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής:

  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους
  • Εμφιαλωμένα νερά, κατά προτεραιότητα χυμούς
  • Συσκευασμένη τροφή: κονσέρβες, κομπόστες, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, γάλα σε σκόνη
  • Είδη ατομικής υγιεινής: Πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά υγειάς
  • Φακούς

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet