“Ανήκω στη γενιά του facebook! Θα κάνεις LIKE?”
Γνώμες

“Ανήκω στη γενιά του facebook! Θα κάνεις LIKE?”

Γεννήθηκα στις 29 Δεκεμβρίου 1990 στην BANJA LUKA της Βοσνίας από πατέρα Έλληνα και μητέρα Σέρβα. Μετά από δύο ημέρες άλλαξε ο χρόνος και το 1991 σημάδεψε για πάντα τον τόπο που γεννήθηκα. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Βοσνία διήρκεσε πέντε ολόκληρα χρόνια και στοίχισε τη ζωή σε αμέτρητες χιλιάδες ανθρώπους που πολέμησαν για το έθνος τους, για τον θεό τους, για τα πιστεύω τους και για τα πιστεύω κάποιων άλλων. Άνθρωποι ξεριζώθηκαν, έγιναν πρόσφυγες, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να επιστρέψουν πάλι σε αυτά μετά από χρόνια.

Γράφει ο Σέργιος Ρίζος*

Περίεργη διάσταση ο χρόνος στη ζωή του ανθρώπου.

Σήμερα στον τόπο που γεννήθηκα όλα αυτά αποτελούν μαύρο παρελθόν που κανείς δεν θέλει πια να θυμάται. Η ζωή συνεχίζεται! Ζούνε όπως πριν, όλοι μαζί!  Παντρεύονται,  μοιράζονται χαρές και λύπες, μαζί αγωνίζονται και αγωνιούν για το αύριο και την επιβίωση!

Βλέπω στις ειδήσεις πως εξελίσσονται τα γεγονότα στην Κριμαία και αναρωτιέμαι μετά από 20 χρόνια όλοι αυτοί που πρωτοστατούν, ηγέτες και μη, που αποφασίζουν για τις τύχες των λαών, πού θα βρίσκονται; Και ο λαός ποια σημαία θα προσκυνά, την ουκρανική ή τη ρώσικη; Και πόσο σημασία θα ΄χει… Μακάρι να βρεθεί λύση όσο γίνεται πιο γρήγορα…!

Το 2008 τελείωσα το Λύκειο Μελισσίων. Ανήκω σε μια γενιά που μεγάλωσε καλά, με όλες τις ανέσεις! Μόλις τελείωσα το λύκειο η οικονομική κρίση χτύπαγε την πόρτα της χώρας μου, την πόρτα του σπιτιού μου και του δικού σου σπιτιού.

Ανήκω στη γενιά του i phone, του facebook,  που δεν γνωρίζει από οικονομικούς δείκτες και χρηματιστήρια! Το δικό της χρηματιστήριο είναι το youtube, τα social media, τα PR και τα like. Τόσο απρόσωπα και άνευ ουσίας θα πούνε αρκετοί, κι ας υιοθετούν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερες πρακτικές και καθημερινές εφαρμογές της σύγχρονης πραγματικότητας που χλευάζουν!

Ανήκω σε μια γενιά που γράφει greeklish. Σε μια όμως γενιά που, τέλος πάντων, γράφει, που έχει χιούμορ, που αυτοσαρκάζεται. Γράφει τι νιώθει, τι πιστεύει… Σε μια γενιά που  έχει άποψη,  όσο και αν κάποιοι αμφιβάλλουν γι΄ αυτό.

Είναι η γενιά που δεν τα ΄χει γραμμένα, όπως της καταλογίζουν συνήθως αυτοί που μας έφτασαν ως εδώ! Είναι η γενιά που βγάζει τη ζωή της σε κοινή θέα και δεν ντρέπεται για αυτό… Φωτογραφίες, φίλοι, σχέσεις περίπλοκες ή μη!

Είναι η γενιά που δεν έχει σεξουαλικά απωθημένα! Πόσο χαζοί είναι κάποιοι που την κατηγορούν ακόμα και γι΄ αυτό… τάχα μου ότι δεν ξέρει να ερωτεύεται και να αγαπάει…!!!  Μα πόσο φαιδροί είναι αυτοί που το πιστεύουν… Είναι η γενιά που δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα! Είμαστε άλλωστε τόσο νέοι για αυτό…

Άλλοι πρέπει να απολογηθούν: Όλοι αυτοί που έχουν κάνει εδώ και πολλά χρόνια

  • Like στην ανεργία!
  • Like στη λαμογιά και στην απάτη!
  • Like στο ρουσφέτι και τα κομματικά νταραβέρια!
  • Like στο Life Style και στην ψευτοχλίδα!

Και δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς, δοξάστηκαν και γνώρισαν την αποδοχή από την ελληνική κοινωνία! Μια κοινωνία που ψήφιζε ή με κλειστά τα μάτια ή με πονηρό το βλέμμα.

Εκατομμύρια ψήφοι…! Τόσοι πολλοί που ακόμα και ο αριθμός των like του Παντελίδη στο Youtube φαντάζει ασήμαντος μπροστά σε αυτούς!

Έχω γεννηθεί στις 29 Δεκεμβρίου του 1990. Ανήκω στη γενιά του facebook. Σε μια γενιά που έφτασε η ώρα να κάνει το δικό της like στη ζωή!

Πτυχιούχος σκηνοθέτης – απόφοιτος ΝEW YORK COLLEGE. Μουσικός (πιανίστας – συνθέτης). Ξέρω τον Δήμο μας πολύ καλά! Όχι όμως με τον τρόπο που συνήθως εννοούν οι πολιτικοί! Ξέρω τους φίλους και τους συμμαθητές μου που μεγάλωσα μαζί τους, τα πιστεύω τους, κάποια κοινά και κάποια όχι. Είμαι συνεχώς στον τόπο μου, εδώ εργάζομαι, εδώ διασκεδάζω εδώ γνωρίζω  νέους, και όχι μόνο, που αγωνίζονται όπως κι εγώ για ένα καλύτερο αύριο!

Το σλόγκαν μου τρεις λέξεις: “Douleia, Xamogelo k Aisiodoksia”.

* Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Μελίσσια – Ν. Πεντέλη – Πεντέλη

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet