Πολιτιστική πεζοπορία Συλλόγου Κοντόπευκου – Παραδείσου – Πευκακίων
Ποιότητα Ζωής

Πολιτιστική πεζοπορία Συλλόγου Κοντόπευκου – Παραδείσου – Πευκακίων

Η Περιπατητική Ομάδα του Συλλόγου Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου – Παραδείσου – Πευκακίων Δήμου Αγίας Παρασκευής «Φυσιολατρικά Πατήματα» διοργανώνει την πρώτη πολιτιστική πεζοπορία για το 2017, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ., κάνοντας τη διαδρομή «Καισαριανή – Ηριδανός – Καλοπούλα – Φραγκομονάστηρο».

Συνάντηση στις 10:00 π.μ. στον δρόμο για το Μοναστήρι Καισαριανής αμέσως μετά τη γέφυρα της Περιφερειακής Υμηττού. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. και η διαδρομή έχει ως εξής:

Σημείο συνάντησης στη γέφυρα κάτω από την Περιφερειακή Υμηττού. Οι πεζοπόροι θα πιάσουν το μονοπάτι αριστερά δίπλα στο ρέμα του Ηριδανού, θα φτάσουν στην Καλοπούλα (αναψυκτήριο), θα ανηφορίσουν προς το μνημείο ηρώων Κυπρίων, θα περάσουν από το εκκλησάκι της Ανάληψης και θα κατηφορίσουν προς το Φραγκομονάστηρο και μετά στη Μονή Καισαριανής. Σε όλους τους χώρους θα υπάρχει σχετική ξενάγηση. Από την Μονή είτε θα ξαναγυρίσουν στην Καλοπούλα για… τσίπουρο και θα επιστρέψουν από παράλληλο μονοπάτι από το αρχικό, είτε θα επιστρέψουν στο σημείο αρχικής συνάντησης απ΄ ευθείας, ανάλογα με τον χρόνο που θα έχει πάρει η ξενάγηση.

Σημαντικές πληροφορίες:

  • Η διαδρομή είναι ασφαλής. Μήκος διαδρομής περίπου 5 χλμ. Διάρκεια περίπου 2-2,5 ώρες. Υψομετρική διαφορά από τα 325 μ. στα 546 μ. και επιστροφή.
  • Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να έχουν σπορ – άνετη ενδυμασία, παντελόνι μακρύ και μακρυμάνικο πουκάμισο, φλις και αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο και νερό, καθώς και φακό. Επιλογή το ορειβατικό μπαστούνι.
  • Καλό αθλητικό παπούτσι ή ακόμα καλύτερα, μποτάκι.

Επικοινωνία: Βούλα Κουτσογιάννη – πρόεδρος (τηλ. 6936 007035) και Αλέκα Ζιώγα – γραμματέας (τηλ. 6978 071190).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet