Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής: Χάος στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής: Χάος στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Γουργούλη Κωνσταντίνου με αρ. πρωτ.65, η οποία εστάλη στα μέλη της Επιτροπής την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Σχολικοί τροχονόμοι 2022-2023 και 2. Έγκριση ή μη ετήσιων παραχωρήσεων. Σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, οι εισηγήσεις εστάλησαν στα μέλη της ΣΕΠΕ την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23:16 και αφού προηγήθηκε σχετικό ερώτημα από μέλος της Επιτροπής.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής αναφέρει ότι «κατά τη συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου συγκεντρώθηκε πλήθος γονέων του σχολικού συγκροτήματος 7ου Δημοτικού-13ου Νηπιαγωγείου και 4ου Γυμνασίου με έντονη αγωνία. Είχε ήδη διαρρεύσει από τη δημοτική αρχή η πρόθεση- να δώσει προτεραιότητα- σε χώρους σχολείων- σε μέλη αθλητικών σωματείων έναντι του συνόλου των παιδιών του σχολείου».

Παρευρέθηκαν επίσης ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γκόνης, ο πρώην πρόεδρος ΣΕΔΕ κ. Τραυλός και ο γραμματέας του αθλητικού σωματείου κ. Καράμπελας που είχε αιτηθεί την παραχώρηση του γηπέδου μπάσκετ του 7ου Δημοτικού. Προσήλθαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γ. Μυλωνάκης της παράταξης Αλλάζουμε και ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε χάος. Ειδικότερα, σημειώνει ότι «είναι χαρακτηριστικό πως μέλη της πλειοψηφίας διέκοψαν έξι φορές τον νομικό σύμβουλο και γονέα του 7ου Δημοτικού Ν. Ράπτη, ο οποίος εξηγούσε το νομικό πλαίσιο των παραχωρήσεων σχολικών χώρων. Δυστυχώς ο πρόεδρος της ΣΕΠΕ Κ. Γουργούλης δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρατήσει τις διαδικασίες και να βάλει τάξη στη συνεδρίαση.

Οι διακοπές με χαρακτηρισμούς και σχολιασμούς συνεχίστηκαν σε όλες τις περιπτώσεις τοποθετήσεων με αποτέλεσμα στη συνέχεια να επικρατήσει χάος και να μην τηρηθεί καμία διαδικασία. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε είναι ότι ο κ. Μυλωνάκης πρότεινε την απόσυρση του θέματος από τη Σχολική Επιτροπή και την εισαγωγή του στο Δημοτικό Συμβούλιο προς διαβούλευση προκειμένου να εκτονωθεί το πολεμικό κλίμα που δημιουργήθηκε στην πόλη».

Για το θέμα τοποθετήθηκαν υπέρ του αιτήματος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού το τακτικό μέλος της Ένωσης κ. Βαζούρα, η εκπρόσωπος της Νίκης Πολιτών κ. Σωτηράκου και η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ζιώγα καθώς επίσης οι κ.κ. Γκόνης, Τραυλός παίρνοντας θέση υπέρ της νομιμότητας και του δίκαιου αιτήματος της Συλλόγων Γονέων ενώ παρέμβαση έκανε και η πρόεδρος της Ένωσης Μ. Ξυνογαλά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet