Έτοιμη η «νέα» πλατεία του Αη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Έτοιμη η «νέα» πλατεία του Αη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή

Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, αποδόθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου, προς χρήση στους πολίτες η πλατεία Αη Γιάννη, λειτουργική και αναβαθμισμένη, συμπεριλαμβανομένης και της νέας παιδικής χαράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, βάσει της μελέτης που είχε εκπονηθεί και της σχετικής σύμβασης που υπεγράφη από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, αφορούσαν στην αναβάθμιση του φωτισμού με νέα μη ενεργοβόρα φωτιστικά, στη λειτουργία σιντριβανιού, στη φύτευση νέων δέντρων και γκαζόν, στην κατασκευή της νέας παιδικής χαράς, στην τοποθέτηση νέων ξύλινων καθισμάτων.

Επιπρόσθετα και κατόπιν της σχετικής εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας, η νυν διοίκηση μερίμνησε για την αποκατάσταση όλων των κακοτεχνιών που διαπιστώθηκαν στα πεζοδρόμια πέριξ της πλατείας, χωρίς επιπλέον κόστος για τον Δήμο.

Σε ό,τι αφορά την παλιά παιδική χαρά που υπήρχε στην πλατεία, θα παραδοθεί σε δεύτερο χρόνο, καθώς η ανακαίνισή της δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη. Με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη, εντάχθηκε στο έργο, με στόχο και οι δύο παιδικές χαρές να είναι το ίδιο ασφαλείς, λειτουργικές και φιλόξενες για τα παιδιά της πόλης.

Προκειμένου να εκτελεστούν οι επιπλέον εργασίες στην παλιά παιδική χαρά, εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή η σχετική συμπληρωματική σύμβαση, ενώ είχε προηγηθεί η ομόφωνη γνωμοδότηση από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet