Απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας στην Αγία Παρασκευή

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Δήμου Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι οι υπάλληλοι ΙΔΟΧ της Υπηρεσίας Καθαριότητας δεν έχουν πληρωθεί για την υπερωριακή εργασία που παρείχαν για τους μήνες 1ο/2021, 2ο/2021, 4ο/2021, 5ο/2021, 11ο/2021, 12ο/2021 και 1ο/2022.

Όσον αφορά τον 11ο και 12ο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «υπήρχε ένα κώλυμα για το οποίο είχαμε ενημερωθεί, το οποίο υποτίθεται ότι είχε αποκατασταθεί στις 22/02/2022 και είχαν προωθηθεί οι καταστάσεις στις 23/02 στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. Μετά από επικοινωνία με τη Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις αμοιβές του προσωπικού, καμία απάντηση δεν δόθηκε, αντιθέτως εντόνως διαμαρτυρήθηκε ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώνει για το τι πρόκειται να πληρωθεί, ότι ξοδεύουμε άσκοπα τον χρόνο της Υπηρεσίας, καθώς η μόνη προτεραιότητα στις 13/03 είναι η τακτική μισθοδοσία και κάποια στιγμή εντός του έτους θα πληρωθούν, δεν χάνονται». 

Μετά τα παραπάνω γεγονότα συνήλθε έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Καθαριότητας Δήμου Αγίας Παρασκευής με θέμα τις πληρωμές του προσωπικού. «Επειδή είναι αδικαιολόγητη όλη αυτή η καθυστέρηση πληρωμών, αλλά και μη αποδεκτή η στάση της Οικονομικής Υπηρεσίας προς το προσωπικό, καθώς επίσης και οι συνάδελφοι δεν επιθυμούν πλέον να εργάζονται υπερωριακώς χωρίς να γνωρίζουν ποτέ θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, το προσωπικό αποφάσισε ομόφωνα πάρα μία ψήφο, ότι δεν επιθυμούμε να εργαστούμε υπερωριακώς και θα απέχουμε από την υπερωριακή εργασία από αυτό το Σαββατοκύριακο 05/03 – 06/03. Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Σωματείου μας θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο απορριμματοφόρου την Κυριακή 06/03/2022, το οποίο θα εξυπηρετήσει ευαίσθητα σημεία όπως εκκλησίες, γηροκομεία, παιδικές χαρές, πλατείες, βυθιζόμενους κάδους, καθώς και τη λαϊκή αγορά της Καθαρας Δευτέρας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet