Δωρεάν WiFi για όλους ζητεί ο Σωτήρης Ησαΐας
Κοινωνία

Δωρεάν WiFi για όλους ζητεί ο Σωτήρης Ησαΐας

Δωρεάν WiFi για όλους ζητεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, πολιτευτής Β΄ Αθήνας Σωτήρης Ησαΐας από τη δημοτική Αρχή του Δήμου.

Μάλιστα, ζητεί να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, καθώς υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούν την προμήθεια εξοπλισμού WiFi και την εγκατάστασή του σε δημόσιους χώρους, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του κ. Σ. Ησαΐα:

Δωρεάν WiFi για όλους μας

Αναγκαιότητα και όχι απλή επιθυμία η χρήση δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Δυστυχώς καμία δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα, δεν είχε την απαραίτητη τεχνογνωσία και δεν μερίμνησε με υπευθυνότητα για τη δωρεάν παροχή της υπηρεσίας προς όφελος των κατοίκων της πόλης μας. Το ειρωνικό αποτέλεσμα είναι, την εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής αδυνατεί  να παρέχει τα αυτονόητα σε όλους τους δημότες.

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί τους δήμους με το ποσό των 15,000 ευρώ για τη συγκεκριμένη δράση, μέσω δημόσιας πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων. Ήδη 1.183 ευρωπαϊκοί δήμοι θα λάβουν κουπόνι του συγκεκριμένου ποσού για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού WiFi και την εγκατάστασή του σε δημόσιους χώρους.

Θεωρώ ότι ο δήμαρχος πρέπει να ενημερώσει, στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Δυμβουλίου, εάν έχει κάνει κάποιες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν όχι, θα πρέπει να προβεί το συντομότερο στη συμμετοχή του Δήμου της Αγίας Παρασκευής, στις επόμενες τέσσερις προσκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2020.

Ας μη χαθεί άλλη μία ευκαιρία.

Ησαΐας Σωτήρης 

Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος

Πολιτευτής Β΄ Αθήνας – Νέα Δημοκρατία

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet