Κραυγή αγωνίας από τους γονείς για το ΕΝΕΕΓΥΛ στην Αγία Παρασκευή
Φωτογραφία: Google.gr
Κοινωνία

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς για το ΕΝΕΕΓΥΛ στην Αγία Παρασκευή

Επιστολή προς τον πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη, την υφ. Δ. Μιχαηλίδου, τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Γ. Κατσαρό, τον διευθυντή Ειδικής Αγωγής του υπ. Παιδείας Ι. Μπουσδούνη, τον δ/ντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας Α. Παλλαντζά, τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπά απέστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, μεταφέροντας την αγωνία της για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης (ΕΝΕΕΓΥΛ) και για τους κωφούς-βαρήκοους μαθητές του.

Όπως τονίζουν στην επιστολή τους οι γονείς, το σχολείο δεν διαθέτει ελεύθερες αίθουσες στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζεται με το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών & Βαρήκοων και δεν μπορεί να φιλοξενήσει τις νέες εγγραφές των μαθητών του Βόρειου Τομέα Αττικής για τη σχολική χρονιά 2023-2024.

«Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Σε ποιον χώρο, σε ποιες αίθουσες θα φιλοξενηθούν τα παιδιά, ώστε να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την υποχρεωτική εκπαίδευση που το κράτος οφείλει να τους παρέχει;» αναρωτιέται η Ένωση και προσθέτει:

«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΝΕΕΓΥΛ. Αγ. Παρασκευής και για κωφούς – βαρήκοους μαθητές απαιτούμε το αυτονόητο: 

  • Την άμεση εύρεση λύσης για τη σχολική χρονιά 2023-24, που θα εξασφαλίσει τη φοίτηση σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες, παλιούς και νέους, και την ασφάλεια στο σχολικό τους περιβάλλον.
  • Την εύρεση χώρου και την ανέγερση του ιδρυμένου στα χαρτιά ΕΝΕΕΓΥΛ Αμαρουσίου, που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Επίσης, καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Επίσης, καλεί τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων του Βόρειου Τομέα Αττικής «να κινηθούμε δυναμικά διεκδικώντας τα παραπάνω και κυρίως την ανέγερση και λειτουργία ενός νέου ΕΝΕΕΓΥΛ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλα τα ΕΝΕΕΓΥΛ (Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια) και ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet