Νίκη Πολιτών Αγία Παρασκευής: Συνάντηση και διάλογος με τους κατοίκους του Τσακού
Κοινωνία

Νίκη Πολιτών Αγία Παρασκευής: Συνάντηση και διάλογος με τους κατοίκους του Τσακού

Από τον Τσακό ξεκίνησε η σειρά συναντήσεων – συνελεύσεων γειτονιάς που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Νίκη Πολιτών Αγίας. Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με προεδρία της δημοτικής συμβούλου Τερψ. Γκιόκα και αρχική σύντομη εισήγηση του Γιάννη Σταθόπουλου, πρώην δημάρχου, στην κατάμεστη αίθουσα έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις για πολλά προβλήματα της περιοχής αλλά και της πόλης ευρύτερα.

Τα κύρια θέματα που εθίγησαν ήταν η υποχρηματοδότηση των δήμων, το διάταγμα για τον Υμηττό, τα όρια με τον Χολαργό, η πυροπροστασία, η ανάγκη μελέτης πυρασφάλειας, το ρυμοτομικό σχέδιο, τα οικοδομικά τετράγωνα 118 και 119 (πρ. Μακρή), οι καφέ κάδοι, η καθαριότητα σε πολλά σημεία, οι παιδικές χαρές, το δημαρχείο, η λαϊκή της οδού Επτανήσου, το τρίγωνο των οδών 28ης Οκτωβρίου και Κουμουνδούρου, το κολυμβητήριο, φρεάτια, τα δένδρα στα πεζοδρόμια, το παρκάκι στο κολυμβητήριο που είναι κλειστό, η οδός Λ. Κατσώνη, η ανυπαρξία της δημοτικής αρχής ισότητας, οι ταχύτητες οχημάτων εντός της πόλης, παράπονα για τον ΕΦΚΑ.

Ο Γ. Σταθόπουλος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και διευκρίνισε αρκετά θέματα του Δήμου καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στα κοινά. Συνολικά ήταν διάχυτη η διαμαρτυρία όλων για εγκατάλειψη και υποβάθμιση της περιοχής.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και οι Ελ. Σταματάκη, δημ. σύμβουλος, Δημ. Κονταξής, πρώην αντιδήμαρχος, Μαργ. Δημητριου – Καβρουδάκη, πρώην πρόεδρος παιδικών σταθμών, Ανδρ. Γκιζιώτης, πρόεδρος Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος, πρώην προέδρος του Συλλόγου – πρόεδρος «Φιλοχορευτών», Μαρία Γκασούκα, καθηγήτρια πανεπιστημίου, Δημήτρης Μυγδάνης, πρόεδρος Δικτύου Αλληλεγγύης, Μαν. Μπεμπένης, μέλος συμβουλίου Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου κ.ά.

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη, η επόμενη συνάντηση γειτονιάς θα γίνει στην περιοχή του Κοντόπευκου σε μέρα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet