Νίκη των Πολιτών: Πρώτη φορά στα χρονικά δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κατηγορεί για «ταβάνια» απευθυνόμενος σε εργαζόμενους των 800 ευρώ
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Πρώτη φορά στα χρονικά δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κατηγορεί για «ταβάνια» απευθυνόμενος σε εργαζόμενους των 800 ευρώ

Με αφορμή όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Οκτωβρίου, αναφορικά με τη στάση που κρατούν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των υπερωριών τους, από τον Οκτώβριο του 2019, η παράταξη Νίκη των Πολιτών, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο, κάνει λόγο για «ψεύδη και λασπολογίες κατά των εργαζομένων της Καθαριότητας».

Ειδικότερα, η Νίκη των Πολιτών αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου ο Β. Ζορμπάς έκανε αήθη επίθεση, με ψεύδη και λασπολογίες, κατά των εργαζομένων της Καθαριότητας. Tο ζήσαμε όλοι/ες οι συμμετέχοντες όπως και όσοι παρακολουθούσαν την συνεδρίαση διαδικτυακά.

Αποτέλεσμα αυτής της απρέπειας ήταν, το γεγονός, ότι όλοι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης τον κατήγγειλαν στην συνεδρίαση. Όλοι όπως επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σωματείο της Καθαριότητας κάνει κινητοποίηση για πληρωμή υπερωριών, νυχτερινών και μέσων ατομικής προστασίας.

Ήταν, όμως, η πρώτη φορά που δήμαρχος Αγίας Παρασκευής μίλησε δημόσια με απρέπεια, λασπολογία και με ψευδή κατά εργαζομένων που λίγο καιρό πριν χειροκροτούσαμε για την δουλειά τους εν μέσω πανδημίας. Ήταν η πρώτη φορά που δήμαρχος αρνείται συνάντηση με το σωματείο. Ήταν η πρώτη φορά που δήμαρχος κατηγορεί για «ταβάνια» νυχτερινών ωρών και υπερωριών απευθυνόμενος σε εργαζομένους των 800 ευρώ.

«Για όλα αυτά τον κατήγγειλε και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Καθαριότητας»

Η θετική εξέλιξη είναι ότι, επτά μέρες μετά την κινητοποίηση, αναγκάστηκε να συναντήσει τους εργαζομένους, ανακάλεσε χαρακτηρισμούς και σχέδια πρωινής εργασίας και υπεσχέθη λύση στο πρόβλημα υπερωριών-νυχτερινών, μέσων ατομικής προστασίας και συνθηκών υγιεινής. Απομένει η τήρηση των συμφωνηθέντων διότι η εικόνα της πόλης μας, πάρα την πρόσληψη επιπλέον συμβασιούχων, δεν τιμά κανέναν.

Υ.Γ.: Δεν γνωρίζουμε ποιος/α γράφει τις ανακοινώσεις του Β. Ζορμπά. Νομίζουμε ότι πρέπει να το κοιτάξει. Έχουν πολύ εξυπνακισμό και, σαν από άλλες εποχές, πολλή «μαυρίλα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet