Οι γονείς μαζεύουν υπογραφές κατά της απόφασης για τους ΠΑΙΣΔΑΠ
Κοινωνία

Οι γονείς μαζεύουν υπογραφές κατά της απόφασης για τους ΠΑΙΣΔΑΠ

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, για την τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΝΠΔΔ ΠΑΙΣΔΑΠ, την οποία εισηγήθηκε η διοίκηση και τελικώς ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Ωστόσο, ο Σύλλογος δεν έμεινε εκεί και με ανακοίνωσή του στρέφεται κατά της συγκεκριμένης απόφασης, θεωρώντας ότι «ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας».

Επίσης, επιχειρεί να κινητοποιήσει τους γονείς, προκειμένου να συλλεχθούν υπογραφές, ώστε ν’ ασκηθεί πίεση στη δημοτική Αρχή ν’ αποσύρει την παραπάνω αλλαγή.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο σύλλογος στις 14 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΝΠΔΔ ΠΑΙΣΔΑΠ, που εισηγήθηκε ο δήμαρχος και τελικά ψηφίστηκε με πλειοψηφία.

Η τροποποίηση αφορούσε στην επιχορήγηση του Δήμου προς τους παιδικούς σταθμούς, όπου πια δεν θα αναφέρεται στη συστατική πράξη ότι θα είναι 2.700.000 €, αλλά «έως» 2.700.000 €.  Μπορεί δηλαδή να είναι και 0 €!!!

Ο δήμαρχος και η «πλειοψηφία» δεν μεταπείστηκαν από την έκκλησή μας να την αποσύρουν και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, παρά το ότι εξέφρασε έντονες αμφιβολίες, τελικά την ψήφισε. Μάλιστα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασε στο σημείο ν’ αμφισβητήσει την παρέμβασή μας για το θέμα, θεωρώντας την, προσωπική άποψη του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, εφόσον δεν είχαμε πάρει σχετική απόφαση σε Δ.Σ. Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε, από την στιγμή που κανένας από τη δημοτική Αρχή ή την διοίκηση του Νομικού Προσώπου δεν μας ενημέρωσε γι’ αυτήν την συζήτηση και βρεθήκαμε παρόντες κυριολεκτικά τελευταία στιγμή.

Η αρχή άλλωστε για αυτήν την πράξη είχε γίνει ήδη από πέρυσι, όταν δεν είχε εκταμιευτεί όλο το ποσό της επιχορήγησης του Δήμου προς το Νομικό Πρόσωπο (ΠΑΙΣΔΑΠ) γιατί -όπως τότε μας είχαν απαντήσει- δεν ήταν απαραίτητο. Την ίδια στιγμή βέβαια δεν είχαν αποδεχτεί την πρότασή μας να καταργηθεί η εγγραφή και επανεγγραφή ή να μειωθούν τα τροφεία, γιατί «τα λεφτά χρειάζονται για τη λειτουργία των σταθμών». Με λίγα λόγια δηλαδή δεν παίρνουμε από τον Δήμο, αλλά παίρνουμε από τους γονείς.       

Η τροποποίηση που ψηφίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου από την πλειοψηφία ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας. Η πείρα μας έχει δείξει ότι όποτε παίρνονται τέτοιες αποφάσεις, πολύ σύντομα καταλήγει να μην διατίθεται  δεκάρα για τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, όπως αυτό της προσχολικής αγωγής και ν’ απαξιώνονται οι αντίστοιχες δομές. Στο τέλος όλοι αναζητούν από την ιδιωτική εκπαίδευση να καλύψει τα κενά.

Εμείς από την πλευρά μας ως γονείς δεν πρέπει να δεχτούμε σε καμία περίπτωση πρώτα απ’ όλα να μειωθούν οι επιχορηγήσεις του Δήμου προς το ΝΠΔΔ ΠΑΙΣΔΑΠ.

Επίσης δεν πρέπει να δεχτούμε να αμφισβητείται από καμία δημοτική Αρχή η εκπροσώπησή μας, όταν δεν συμφέρει η άποψή της.

Για τους παραπάνω λόγους, σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί όλους τους γονείς, που δεν θέλουν να απαξιωθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, να υπογράψουν ν’ αποσυρθεί από τη συστατική πράξη του ΝΠΔΔ ΠΑΙΣΔΑΠ η λέξη «έως» και να διατηρηθεί το ύψος της επιχορήγησης του Δήμου στο ποσό των 2.700.000 €.

Για τη διαδικασία της συλλογής υπογραφών θα ενημερώσουμε σύντομα.        

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος, Σωτήρης Δοξακίδης    

Η γεν. γραμματέας, Βαγγελιώ Πλατανιά      

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet