Ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Κοινωνία

Ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Με λαμπρές τελετές πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 ο εορτασμός των Θεοφανίων στους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Ο καιρός βοήθησε ώστε οι σχετικές εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν παρουσία πλήθους δημοτών, αλλά και να τηρηθεί η παράδοση του πετάγματος του σταυρού.

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα η Δοξολογία των Θεοφανίων στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννη Σταθόπουλου, Γιώργου Οικονόμου, Κώστα Τσιαμπά, δημοτικών συμβούλων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Δήμος Βριλησσίων

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στα Βριλήσσια. Η ακολουθία του μεγάλου αγιασμού τελέστηκε το πρωί στην πλατεία Αναλήψεως από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αγησίλαο Τσώλο, τον π. Ιωάννη Καζάκο και τον π. Βάιο Βαϊόπουλο

Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε να παρευρεθεί πλήθος πιστών. Το «παρών» στον εορτασμό έδωσε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Βριλησσίων Κ. Βαφειάδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας. 

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και για ζητήματα που αφορούν τα Βριλήσσια αλλά και την αυτοδιοίκηση.

Δήμος Κηφισιάς

Στο ηλιόλουστο πάρκο του Κεφαλαρίου, με τη λίμνη καταγάλανη και τα φυτά και τα δένδρα του πάρκου στα καλύτερά τους, εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στον Δήμο Κηφισιάς. Φέτος τον σταυρό έπιασε ο παρολυμπιονίκης πρωταθλητής του στίβου Μιχάλης Σεΐτης.

«Μία από τις πιο όμορφες γιορτές της Ορθοδοξίας. Και του χρόνου με υγεία και με φώτιση. Χρόνια πολλά» ευχήθηκε ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Ξυπολυτάς.  

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με λαμπρότητα, σεβασμό και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024. Παρουσία του δημάρχου της πόλης Μάριου Ψυχάλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και εκατοντάδων δημοτών, τελέστηκε η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λυκόβρυσης, ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λυκόβρυσης.

Πλήθος παιδιών, μελών των δομών του ΠΕΑΠ, βούτηξαν στο νερό για να πιάσουν τον σταυρό, με τον δήμαρχο στη συνέχεια να μοιράζει αναμνηστικά και ευχές σε όλους.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης: «Σήμερα, εορτάσαμε μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας μας στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση και στο κολυμβητήριο του Δήμου μας. Ήταν ένα όμορφο συναίσθημα να βρισκόμαστε μαζί με εκατοντάδες δημότες μας και να βλέπουμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων. Ως νέα δημοτική αρχή δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό όλων και να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε την καθημερινότητά τους καλύτερη. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που βούτηξαν για τον σταυρό και εξέφρασαν τη δύναμη και τη θέλησή τους. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά και η θεία φώτιση να τους ακολουθεί».

Δήμος Μεταμόρφωσης

Με θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Δήμο Μεταμόρφωσης. Μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων ο δήμαρχος της πόλης Στράτος Σαραούδας ευχήθηκε στους συμπολίτες του καλή φώτιση και χρόνια πολλά, ευχόμενος ιδιαίτερα σε όσες και όσους είχαν την ονομαστική τους εορτή.

Δήμος Αμαρουσίου

Με θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκαν στο Μαρούσι τα Θεοφάνια και τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων. Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου τελέστηκε η θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων συλλόγων της πόλης.

Ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στην πλατεία Αγίας Λαύρας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Μαρουσιωτών.

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στους Ιερούς Ναούς του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Χρόνια πολλά, με υγεία, φώτιση και ευημερία ευχήθηκε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος.

Δήμος Πεντέλης

Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκαν τα Άγια Θεοφάνια στον Δήμο Πεντέλης, με την καθιερωμένη αρχιερατική θεία λειτουργία και την τελετή αγιασμού των υδάτων. Πραγματοποιήθηκαν παράλληλα δοξολογίες στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στα Μελίσσια, στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Πεντέλης και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, με παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και των αντιδημάρχων στις αντίστοιχες Δημοτικές Ενότητες.

Ακολούθησε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο – Δημόσιο Κολυμβητήριο Μελισσίων. Η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου βράβευσε στη συνέχεια τα παιδιά που βούτηξαν στην πισίνα του κολυμβητηρίου για να πιάσουν τον σταυρό, ενώ στο μήνυμά της μίλησε για αισιοδοξία και αναγέννηση, ανταλάσσοντας ευχές με τους δημότες. «Με αγάπη και αλληλεγγύη ανοίγουμε τον δρόμο για ένα φωτεινό αύριο. Ας κοιτάξουμε κάθε σκοτεινιά της ζωής μας, με φωτεινό βλέμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Άγγελος Δημοσθένους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Όθωνας Δημοσθένους, οι αντιδήμαρχοι Ελένη ΠολίτηΑθανάσιος Μπάρκας, Δήμητρα Γιαννακοπούλου, Άρτεμις Αργύρη, Γιώργος Δρόσος και Γιάννης Ζούνης, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Μπούρας, Δημήτρης Αποστολάκος, Γιώργος Τάκας και Πηνελόπη Ναυπλιώτη. Από την αντιπολίτευση, παραβρέθηκαν η πρώην δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και ο δημοτικός σύμβουλος Βλάσσης Σιώμος, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας Μπροστά Μαζί Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Τόλιος.

Δήμος Χαλανδρίου

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ν. Πέρκιζας» γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στον Δήμο Χαλανδρίου, με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων, παρουσία του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεώργη, αιρετών και Χαλανδραίων πολιτών.

Τους παριστάμενους/ες καλωσόρισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τις καλύτερες ευχές μας για τη νέα χρονιά, με την ελπίδα, στους δίσεκτους καιρούς και τις σκοτεινές εποχές που διανύουμε, οι αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός, η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα, η ειρήνη, να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία. Όλες και όλοι, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, διοίκηση και αντιπολίτευση, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε αυτές οι αξίες του αθλητισμού να διαποτίσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους, ειδικά νέους». Απηύθυνε, επίσης, ευχαριστίες στους εργαζομένους στη δ/νση Αθλητισμού, στους οποίους, όπως είπε, οφείλεται το «κόσμημα» του αθλητικού κέντρου «Ν. Πέρκιζας» και μια σειρά από αθλητικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων από τον πατέρα Βασίλειο του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα και η ρίψη του σταυρού στα νερά της πισίνας.

Μαθητές και μαθήτριες των ακαδημιών κολύμβησης του Δήμου βούτηξαν για το σταυρό, τον οποίο έπιασε η μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, Ιόλη Κοτενίδη.

Μικροί/ές μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Ρυθμικής Γυμναστικής του Δήμου έψαλλαν τα κάλαντα των Φώτων και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων.

Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου με κάλαντα και γιορτινές μελωδίες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αλέξης Μαυραγάνης, Κώστας Ευθυμίου, Χάρης Μαυρουδής, Χριστίνα Μαχαίρα, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Ιωάννης Λαδόπουλος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κρίστη Αγαπητού, Χάρης Ρώμας, Μάνος Κρανίδης και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet