Σεμινάριο αστροβιολογίας στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής
Φωτογραφία: astrobiology.gr
Κοινωνία

Σεμινάριο αστροβιολογίας στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, διά της υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνεργάζεται με την Εθνική Συντονίστρια για τη Διάχυση της Αστρονομίας και την ομάδα εργασίας NASE της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), για τη διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς, σε ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό και διεπιστημονικό αντικείμενο, την αστροβιολογία. Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής και γίνεται σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑ.Λ. και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.

Η αστροβιολογία είναι μία καινούρια σχετικά επιστήμη που μελετά την προέλευση, την εξέλιξη, τον τρόπο που εξαπλώθηκε, αλλά και το μέλλον της ζωής στο σύμπαν. Προσφέρει μια κρίσιμη ευκαιρία για να εκπαιδευτεί και να εμπνευστεί η επόμενη γενιά των επιστημόνων, των τεχνικών και των ενημερωμένων πολιτών. Η NASE/IAU δίνει με το πρόγραμμα της αστροβιολογίας, έμφαση στη ζωή. Προσπαθεί να επιτύχει μία καλύτερη θεμελιώδη κατανόηση του σύμπαντος από τους ενδιαφερόμενους πολίτες, να τους/τις ενημερώσει για τους  για τους πιθανούς κατοικήσιμους κόσμους πέρα από τη Γη, τονίζοντας το μοναδικό περιβάλλον που έχουμε και πρέπει να προφυλάξουμε στον πλανήτη μας.

Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται για πρώτη φορά διά ζώσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του 5ου στρατηγικού στόχου της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης για το 2020-2030, που αφορά την εφαρμογή της αστρονομίας για διδασκαλία και εκπαίδευση σε τοπικό επίπεδο. Στόχος των εργαστηρίων αυτών που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο είναι μέσα από ασκήσεις και πραγματική μελέτη αστρονομικών φαινομένων με απλά όργανα, που οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν, βασισμένα στο μοντέλο της διερευνητικής μάθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet