Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών: Η αποφυγή συγχρωτισμού στις αίθουσες διδασκαλίας σε δεύτερη μοίρα στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών: Η αποφυγή συγχρωτισμού στις αίθουσες διδασκαλίας σε δεύτερη μοίρα στην Αγ. Παρασκευή

Με αφορμή την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής, σημειώνει ότι «η διοίκηση των δομών και ο Δήμος δεν έχουν κάνει τίποτα, όσον αφορά στην αποφυγή του συγχρωτισμού στις αίθουσες διδασκαλίας, παρόλο που η πανδημία είναι ακόμη εν εξελίξει».

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Συλλόγου αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε στα τέλη μιας κουτσουρεμένης σχολικής χρονιάς με τον αριθμό κρουσμάτων της πανδημίας στην Αττική να είναι πολύ μεγάλος. Τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης από μόνα τους, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία της υγείας, δεν είναι ικανά να ανατρέψουν την κατάσταση. Ταυτόχρονα ο απογοητευτικά αργός ρυθμός εμβολισμού του πληθυσμού δείχνει ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Να θυμίσουμε πως υπήρχε κρούσμα Covid-19 σε τμήμα του 2ου Παιδικού Σταθμού που δυστυχώς εντοπίστηκε αφού πρώτα νόσησαν παιδαγωγοί, παιδιά και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι οικογένειές τους. Αντίστοιχα, στον Δήμο μας έχουμε κρούσματα και σε πολλά σχολεία.

Ο Σύλλογός μας εδώ και έναν χρόνο, χωρίς να πέφτει στην παγίδα του εφησυχασμού που θέλουν ο Δήμος και η διοίκηση τον παιδικών σταθμών, διεκδικεί μέτρα για την προστασία των παιδιών και των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Η διοίκηση, μετά από τρία κλεισίματα και ένα καλοκαίρι, δεν έχει κάνει τίποτα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στους σταθμούς που, με βάση τους λοιμωξιολόγους, είναι η νούμερο ένα αιτία μετάδοσης του ιού.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε μια αίθουσα στον βρεφικό σταθμό της Πάρου. Πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλες αίθουσες, κάτι που δε γνωρίζουμε γιατί αρνούνται να ελέγξουμε τους χώρους που φιλοξενούνται τα παιδιά μας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet