Τα 20 χρόνια αδελφοποίησής τους γιόρτασαν οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής και Γεροσκήπου Πάφου
Κοινωνία

Τα 20 χρόνια αδελφοποίησής τους γιόρτασαν οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής και Γεροσκήπου Πάφου

Τη συμπλήρωση, φέτος, 20χρόνων αδελφοποίησής τους γιόρτασαν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Γεροσκήπου Πάφου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Γεροσκήπου με επικεφαλής τον δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη όπως και αντιπροσωπεία της επίσης αδελφοποιημένης γαλλικής πόλης Saint-Brieuc, αποτελούμενη από την αντιδήμαρχο Brigitte Blevin και τη δημοτική σύμβουλο Catterine Lemoitre.

Την εκδήλωση άνοιξε η γραμματέας της Επιτροπής Αδελφοποίησης Αγ. Παρασκευής, Άννα Στεργίου, και στη συνέχεια μίλησαν κατά σειρά ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος (με ιδιαίτερη αναφορά στους πρ. προέδρους της Επιτροπής Αδελφοποίησης Γ. Αργυρό και Γ. Παναγόπουλο), ο πρ. δήμαρχος Γεροσκήπου Μενέλαος Χριστοδούλου, ο οποίος το 1998 συνυπέγραψε με τον αείμνηστο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Σταύρο Κώτση τον «Όρκο Αδελφοποίησης» των δύο πόλεων, ο δήμαρχος  Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης, η αντιδήμαρχος του Saint-Brieuc, Brigitte Blevin, οι πρ. δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Αντώνης Σιδέρης, Βασίλης Γιαννακόπουλος και Βασίλης Ζορμπάς και ο κοσμήτορας του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ. Παρασκευής, Νικόλαος Πετρόχειλος. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ιστορικό την πορεία και τη σημασία της αδελφοποίησης, αλλά και στα βιώματά τους, τα οποία φανέρωσαν με άμεσο και ξεχωριστό τρόπο τα ειλικρινή αισθήματα αδελφικής φιλίας και συνεργασίας που έχουν δημιουργηθεί αυτά τα 20 χρόνια.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η ανταλλαγή συμβολικών δώρων μεταξύ των αντιπροσωπειών των τριών πόλεων και η τιμητική βράβευση των Νίκου Παγώνη, Όλγας Κακλαμάνου και Αχιλλέα Χιωτόπουλου, εκ των πρωτεργατών της αδελφοποίησης,  από τους δημάρχους Αγ. Παρασκευής και Γερροσκήπου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κυπριακούς χορούς που παρουσίασε το οκκταμελές χορευτικό συγκρότημα της Γεροσκήπου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Ι. Σιδέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρ. Κολώνια, πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης, Σωτ. Παπαμιχαήλ, πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Τερψ. Γκιόκα, πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αλ. Μουστόγιαννης, επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή Μια Γενιά Μπροστά, Εφ. Καψοκεφάλου και Κ. Τσιαμπάς, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ», Γ. Πίσπα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κ.ά.

Τα μέλη των αντιπροσωπειών των αδελφοποιημένων πόλεων, στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που τους παρέθεσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής το βράδυ της Κυριακής, εκφράστηκαν, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος, με τα καλύτερα λόγια για την τριήμερη φιλοξενία τους στην Αγία Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet