Το Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ. Παρασκευής εμμένει στις συνεδριάσεις διά περιφοράς, οι Αλλάζουμε εμμένουν στην αποχή…
Κοινωνία

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ. Παρασκευής εμμένει στις συνεδριάσεις διά περιφοράς, οι Αλλάζουμε εμμένουν στην αποχή…

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, μέλος της παράταξης, Αλλάζουμε, Ορέστης Π. Κύρτσης, γνωστοποιεί ότι το Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δεν χρησιμοποιεί ακόμη τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης για να συνεδριάζει, ενώ συμπληρώνει ότι ως παράταξη εμμένουν στην αποχή από τις διά περιφοράς συνεδριάσεις.

Ειδικότερα ο κ. Κύρτσης σημειώνει ότι «έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που ίσχυσαν οι περιορισμοί λόγω της Covid-19 και όπως ήταν φυσικό αυτό επηρέασε και τη δημόσια ζωή στην πόλη μας. Ήταν όμως από την αρχή επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών θεσμών, γιατί μια κρίση Δημόσιας Υγείας δε θα έπρεπε να οδηγήσει και σε κρίση των θεσμών και της Δημοκρατίας».

Επιπροσθέτως το μέλος της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε αναφέρει ότι «υπήρξαν δυσκολίες και απροθυμίες σε αυτή την κατεύθυνση από τη δημοτική αρχή, ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο ΠΑΟΔΑΠ προσαρμόστηκαν στην περίσταση, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία για τις συνεδριάσεις τους, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου».

Τέλος, ο κ. Κύρτσης υπογραμμίζει:

«Ως παράταξη είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε στην πάγια θέση μας, της αποχής από εικονικές “συνεδριάσεις”, κατά τις οποίες λαμβάνονται αποφάσεις διά περιφοράς και χωρίς διαλογική συζήτηση, τη στιγμή μάλιστα που αυτή θα ήταν ζωτικής σημασίας προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη στρατηγική του ΝΠΔΔ για την περίοδο του περιορισμού λόγω της πανδημίας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet