Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς στο επίκεντρο συνάντησης Μυλωνάκη – Πιερρακάκη
Κοινωνία

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς στο επίκεντρο συνάντησης Μυλωνάκη – Πιερρακάκη

Θέματα που σχετίζονται με την επαναλειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς αλλά και με σημαντικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους, τέθηκαν στη συζήτηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στο υπουργείο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

  • Τη σημασία της άμεσης επαναλειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ στην Ερυθραία προκειμένου να αποσυμφορηθεί το μοναδικό και υπεράριθμο ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής, που μέχρι και σήμερα καλύπτει τις ανάγκες όλου του Βόρειου Τομέα, υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάκης στον κ. Πιερρακάκη. Ο υπουργός, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και σε συνέχεια των ενεργειών που είχε ήδη δρομολογήσει για την επίλυση του ζητήματος, μετά και από νέα παρέμβασή του στην Κτηριακές Υποδομές Α.Ε., δεσμεύθηκε πως το σχολείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο, για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2024-25.
  • Ο δήμαρχος έθεσε στον υπουργό και μία σειρά άλλων εκπαιδευτικών αναγκών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, οι οποίες, όπως ανέφερε, πρέπει να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό, με στόχο από τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο να λειτουργούν πιο εύρυθμα και πιο λειτουργικά. Μεταξύ άλλων τέθηκαν ζητήματα όπως η δημιουργία τμήματος ένταξης στο 11ο Δημοτικό, η τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο 2ο Γυμνάσιο, καθώς και κοινωνικών λειτουργών σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Στόχος μας είναι τα παιδιά μας να εκπαιδεύονται σ’ ένα ασφαλές, σύγχρονο και φιλόξενο σχολικό περιβάλλον. Με τον υπουργό είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήσαμε να είμαστε σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τη σχολική μας κοινότητα», τόνισε ο κ. Μυλωνάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet