Φ. Αλεξόπουλος: Οι «αόρατοι εχθροί» του νέου δημαρχείου
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Οι «αόρατοι εχθροί» του νέου δημαρχείου

Για κατασκευή «αόρατων εχθρών» σε ό,τι αφορά την ανέγερση του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής κατηγορεί τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος, με αφορμή τη σημερινή (6/2) ανακοίνωση του πρώτου για παρέμβαση στο έργο της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Αλεξόπουλος σημειώνει:

O κ. Βασίλης Ζορμπάς, σημερινός δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, μέχρι και το 2011 είχε καταψηφίσει όλες τις μελέτες για την ανέγερση του δημαρχιακού μεγάρου. Άρα, η συμμετοχή του στην ανέγερση του νέου δημαρχείου μπορεί να κριθεί ως μηδαμινή έως και ανύπαρκτη. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε επίσης ότι η ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου «σερβιρίστηκε στο πιάτο» του Κ. Ζορμπά, έπειτα από προσπάθειες και ιδιαίτερες θετικές τεχνικές κινήσεις και πρωτοβουλίες, κατά 85%, από τη διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου και, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκω πολιτικά στην παράταξή του, οφείλω να του το αναγνωρίσω.

Φυσικά, γνωρίζοντας παρά πολύ καλά τον κ. Βασίλη Ζορμπά, ποτέ δεν περίμενα και δεν περιμένω να ανέβει στην εξέδρα της προεκλογικής του εκστρατείας (2023) και να δεχτεί ότι το «έργο αυτό», τεράστιας σημασίας για τον Δήμο, είναι αποτέλεσμα μια άλλης δημοτικής αρχής (Σταθόπουλου).

Είναι ο δήμαρχος του παλιού δόγματος, «κατόπιν δικών μου ενεργειών», κ.λπ. Έτσι, λοιπόν, ψάχνοντας να βρει οπωσδήποτε έναν «αόρατο εχθρό», προκειμένου να τελειοποιήσει την «προεκλογική» του ομιλία στην εξέδρα της κεντρικής πλατείας στις εκλογές του 2023 (με θέμα: «κατόπιν δικών μου ενεργειών και παρά το γεγονός ότι σκοτεινά συμφέροντα προσπάθησαν να σταματήσουν το έργο, και όρθωσα τα στήθη μου και τα λοιπά, και τα λοιπά…»), βρήκε» μια ανάρτηση στο fb της εγκρίτου νομικού, συμπολίτισσάς μας, πρώην πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ζωής Κωνσταντόπουλου, η οποία έγραφε τα παρακάτω:

Αμέσως στα social media έπεσε «σύρμα» και ξεκίνησε να δουλεύει ένας «στημένος μηχανισμός», ανήθικης πολιτικής, που δεν αρμόζει στο επίπεδο της πόλης μας, και ο οποίος βάφτισε εχθρό της πόλης την «κακιά» Ζωή, που θέλει να σταματήσει το έργο κ.λπ., μέσω αναρτήσεων στο fb.

Ο καθένας από εμάς έχει τις προσωπικές και συνταγματικά πολιτικές του ευαισθησίες για την προάσπιση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων πολιτών και διοικούντων. Άλλος πιο πολύ για τα γυναικεία δικαιώματα, άλλος για την προστασία της θάλασσας, άλλος για την προστασία της φύσης και καθετί που μας έχει οδηγήσει να ασχοληθούμε ως ενεργοί πολίτες με τα κοινά. Οφείλουμε και να καταγράψουμε τις ενστάσεις μας, αλλά και να τις υπερασπιστούμε, όπως έκανε και η Ζωή με τα πεύκα στο δημοτικό πάρκινγκ. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα στους υπόλοιπους που διαφωνούμε να διαμορφώνουμε μια εικόνα για τον πολιτικά αντίπαλό μας που περιέχει στοιχεία πολιτικής ανηθικότητας, μόνο και μόνο για να σχηματίσουμε ένα προεκλογικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που θα μας χρειαστεί το 2023. Τολμώ να πω ότι είναι πραγματικά τραγικό, άκομψο και πολιτικά άρρωστο.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ακόμα κι ένας συμπολίτης μας να έκανε ανάρτηση στο fb, ότι «τώρα που έκλεισαν το δημοτικό πάρκινγκ πού θα παρκάρω;», θα ήταν στοιχείο για όλους εμάς ότι ο συγκεκριμένος είναι «εχθρός της Πόλης»;

Κλείνοντας και γνωρίζοντας ότι μέχρι το 2023 ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δεν θα έχει να επιδείξει και κανένα ιδιαίτερο έργο στη θητεία του, καλό θα είναι να μάθει να γνωρίζει την ανωτερότητα των αντιπάλων του στο τιμόνι της διοίκησης, να χαμηλώσει τους τόνους πολιτικής αντιπαράθεσης και να ανεβάσει το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης και διαβούλευσης στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, χρησιμοποιώντας εργαλεία σύγχρονης και μοντέρνας, πολιτικής κουλτούρας και ΟΧΙ εργαλεία της «Λίθινης εποχής».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet