Φ. Αλεξόπουλος: Πρωτόγνωρη για τα χρονικά της Αυτοδιοίκησης ανάθεση από τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Πρωτόγνωρη για τα χρονικά της Αυτοδιοίκησης ανάθεση από τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

«Πρωτόγνωρη για τα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» χαρακτηρίζει την απευθείας ανάθεση των 620.000 ευρώ από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής για την αποκομιδή κλαδιών ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Αγία Παρασκευή-Σύγχρονη Πόλη Φώτης Αλεξόπουλος.

«Σε μια άνευ προηγούμενου προκλητική απευθείας ανάθεση έργου σε ιδιωτική εταιρεία αξίας 620.000 ευρώ! προχώρησε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς. Μια απευθείας ανάθεση πρωτόγνωρη για τα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βάση φυσικά τον πληθυσμό της πόλης και την οικονομική δυνατότητα που ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κατέχει» σημειώνει ο κ. Αλεξόπουλος και προσθέτει:

«Είναι σίγουρο, ότι η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση θα απασχολήσει σύντομα πλήθος θεσμικών φορέων οι οποίοι είναι οι υπεύθυνοι για την έγκρισή της, καθώς και την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, και αυτό διότι:

  • Δεν υπήρξε καμία διερευνητική διάθεση από πλευράς δημάρχου για την επίλυση του προβλήματος των κλαδιών στην πόλη μετά το πέρασμα της “Ελπίδος” με ίδιες δυνάμεις.
  • Δεν υπήρξε καμία διάθεση εκ μέρους του δημάρχου για διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε να διαβουλευτούν προτάσεις και ένα συγκροτημένο σχέδιο.
  • Για τη διόγκωση του προβλήματος έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική χρονική αδράνεια από τη λήξη της “Ελπίδος”, που εάν την εκμεταλλευόταν ο δήμαρχος, με τις τεχνικές υπηρεσίες που διέθετε, δεν θα είχε διογκωθεί τόσο το πρόβλημα.

Να θυμίσω ότι έκτακτες ανάγκες μπορεί να επικαλεστεί κάποιος κατά τη διαδικασία του φαινόμενου και όχι δύο εβδομάδες μετά!και εφόσον, ως γνωστόν, γνωρίζουμε ότι τα συσσωρευμένα κλαδιά προήλθαν από τους κήπους των πολιτών και είναι προϊόν ασυνεννοησίας και μη χρήστης συνεργασίας μεταξύ πολίτη και Δήμου και όχι συνολικό αποτέλεσμα των κακών καιρικών φαινόμενων.

Έπειτα από δύο φορές, μέσα σε δύο έτη, με αυτά τα συνεχόμενα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, και αντιλαμβανόμενοι όλοι τις μεγάλες κλιματικές αλλαγές που θα συντελούνται στον πλανήτη κατά το μέλλον, ήμουν βέβαιος ότι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό όπως αυτό που δίνουμε σήμερα στη συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση, αν δινόταν εξ ολόκληρου στην αγορά ενός στόλου από μηχανήματα, υλικοτεχνικά εργαλεία, έμψυχο υλικό κ.ο.κ., θα είχαμε βάλει γερά θεμέλια για την σύσταση ενός ικανοτάτου δημοτικού εργαλείου – υπηρεσίας για την άμεση αποκατάσταση ζημιών από αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet