Τη Γυναίκα τίμησε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Τη Γυναίκα τίμησε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας πραγματοποίησε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Διώνη» την Τρίτη 8 Μαρτίου στο «Κέντρο Γυναίκας» του Δήμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε κοπή της πίτας του Κέντρου, προβολή της Αφγανικής κοινωνικής ταινίας «Οσάμα, για μια θέση στον ήλιο», καθώς και εργαστήρια και ομιλίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και έκαναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής  Γερ. Βλάχος, ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Μυλωνάκης και η πρ. αντιδήμαρχος Μ. Μουχτούρη. Τις γυναίκες καλωσόρισε η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Αντ. Γκίνη.

Νωρίτερα, στο δημαρχείο ο δήμαρχος πρόσφερε εκ μέρους της δημοτικής Αρχής τριαντάφυλλα στις εργαζόμενες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «τα τριαντάφυλλα στο σύνθημα “Ψωμί και τριαντάφυλλα” – το οποίο υιοθέτησαν οι 15.000 γυναίκες που παρέλασαν στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου 1908 απαιτώντας λιγότερες εργατοώρες, καλύτερο μισθό, ίση αμοιβή ανεξαρτήτως φύλου και καταγωγής, δικαίωμα ψήφου και να σταματήσουν να απασχολούνται παιδιά σαν εργάτες – συμβόλιζαν το αίτημα για μια καλύτερη ζωή».

«Κέντρο Γυναίκας» Δήμου Αγίας Παρασκευής: Λεωφ. Μεσογείων 403, τηλ. 210 6080217.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet