Ξεκινούν άμεσα εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής
Αγία Παρασκευή

Ξεκινούν άμεσα εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής

Το «πράσινο» φως για την άμεση έναρξη εκτεταμένων και στοχευμένων εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής δόθηκε μετά τη σημερινή (19/7) υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Η σχετική εργολαβία, ύψους 500.000 ευρώ, εγκρίθηκε επί προηγούμενης διοίκησης και προβλέπει την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν σημαντικά στην ασφαλή λειτουργία των σχολικών υποδομών.

Ειδικότερα, στις προβλεπόμενες εργασίες συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ανακαινίσεις και ανακατασκευές τουαλετών, εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί, αντικαταστάσεις συνθετικού χλοοτάπητα, εργασίες μόνωσης, αλλά και επισκευές σε προαύλιους χώρους. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί, κατά προτεραιότητα αυτές που είναι και οι πιο επείγουσες, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Και προσεισμικοί έλεγχοι

Το 5ο – 11ο Δημοτικό (Ψαρρών11) θα είναι το πρώτο σχολείο όπου θα γίνει προσεισμικός έλεγχος, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης που υλοποιείται υπό την εποπτεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ΟΑΣΠ, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωσης Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Θα ακολουθήσουν προσεισμικοί έλεγχοι και στα 62 δημοτικά κτήρια της πόλης τα οποία είναι καταχωρημένα στη σχετική πλατφόρμα  του ΟΑΣΠ, με προτεραιότητα τις σχολικές υποδομές της πόλης. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, μερίμνησε για την έγκαιρη καταχώρηση όλων των ακινήτων του, μεταξύ άλλων και των σχολείων στα οποία χρειάζεται να γίνει προσεισμικός έλεγχος, στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, προκειμένου να ξεκινήσει η διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων το συντομότερο δυνατό.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης επισημαίνει σχετικά:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί είμαστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουμε εργασίες που απαιτούνται για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολείων μας. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας θέσαμε αυτό το ζήτημα σε πρώτη προτεραιότητα, ιεραρχώντας τις ανάγκες. Παράλληλα λύσαμε εκκρεμότητες ετών που κόστιζαν στα σχολεία μας. Ξεκινήσαμε από τους πρώτους κι όλας μήνες της θητείας μας τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάρτιση του Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΣΕΑΚ), το οποίο με την ολοκλήρωση του, εντός του έτους, θα δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο να επωφεληθεί από σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων. Επίσης ολοκληρώσαμε στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ την καταχώρηση όλων των ακινήτων του Δήμου, μεταξύ άλλων και των σχολείων στα οποία χρειάζεται να γίνει προσεισμικός έλεγχος, ενώ διασφαλίσαμε στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ένα ποσό για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από φθορές στα σχολεία μας. Οι σχετικές εργασίες ξεκινούν άμεσα. Θα συνεχίσουμε διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις μέχρι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των σχολείων μας».

Προηγούμενο άρθρο

Ξεκινούν άμεσα εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet