Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μίσθωσε ακίνητο για χρήση που δεν επιτρέπεται!
Κοινωνία

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μίσθωσε ακίνητο για χρήση που δεν επιτρέπεται!

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται να μπαίνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, αυτή τη φορά σε ό,τι αφορά το χρονίζον θέμα της φιλοξενίας των οχημάτων αλλά και και μέρους των υπηρεσιών της διεύθυνσης Καθαριότητας. Κι αυτό καθώς η προσπάθεια να βρεθεί μία -έστω και προσωρινή- λύση σε οικόπεδο στην περιοχή «Έθνος» στον Δήμο Χαλανδρίου μάλλον «ναυάγησε» για τα καλά.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με την υπ’ αρ. 140/2023 απόφασή της, «άναψε το πράσινο φως» για τη μίσθωση ακινήτου επί της οδού Επαμεινώνδα και Λουκή Ακρίτα, στην εκτός σχεδίου περιοχή «Έθνος» στο Χαλάνδρι, για εγκατάσταση «… μέρους των δράσεων και του εξοπλισμού της Δ/νσης Καθαριότητας και Διαχείρισης Οχημάτων – μηχανημάτων έργου του Δήμου Αγίας Παρασκευής…». Μάλιστα, η μίσθωση προχώρησε και ήδη συνεργεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιούν εργασίες διαμόρφωσης στον εν λόγω χώρο.

Μόνο που είχε… ξεχαστεί μια σημαντική λεπτομέρεια: να διασφαλιστεί ότι οι χρήσεις γης για το συγκεκριμένο ακίνητο επιτρέπει τη χρήση για την οποία το μίσθωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Κάτι που δεν συμβαίνει…

Απεναντίας, με έγγραφό του (4/7/2023) ο Δήμος Χαλανδρίου, μέσω της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες του χώρου, αλλά και το γραφείο του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο προορίζεται για χρήση αμιγούς κατοικίας και, ως εκ τούτου, δεν επιτρέπονται χρήσεις: α) Στάθμευση (κτήρια – γήπεδα) και β) σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Προσθέτει, δε, ότι «η Υπηρεσία έχει την άποψη ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ακατάλληλο και δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για την ανωτέρω χρήση από τον Δ. Αγ. Παρασκευής διότι η δραστηριότητα αυτή αντίκειται στις διατάξεις του εν ισχύ Γ.Π.Σ. του Δήμου Χαλανδρίου».

Η παραπάνω εξέλιξη φέρνει τον Δήμο Αγίας Παρασκευής σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία μέρους των υπηρεσιών Καθαριότητας και των οχημάτων του και πάλι στο… μηδέν, με ελάχιστες δυνατότητες να εξευρεθεί άμεσα κάποια εναλλακτική λύση.

Νεότερη ενημέρωση (15:20)

Παρέμβαση στο θέμα πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη, η οποία και αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Άλλο ένα δείγμα ασύλληπτης προχειρότητας από τη δημοτική αρχή του κ. Β. Ζορμπά

Μίσθωσε ακίνητο στο Χαλάνδρι για να μεταφέρει το οχήματα της καθαριότητας, το οποίο βρίσκεται σε χώρο αμιγούς κατοικίας!

Δεν έχει τέλος, όπως φαίνεται, η προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα της πόλης. Αυτή τη φορά «θύμα» αυτής της προχειρότητας έπεσε το ακίνητο που μίσθωσε πριν λίγο καιρό ο Δήμος στην εκτός σχεδίου περιοχή «Έθνος» στο Χαλάνδρι, για την εγκατάσταση μέρους της Διεύθυνσης Καθαριότητας και μηχανημάτων έργου του Δήμου μας.

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή», προκειμένου να διευκολύνει τη δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το «καυτό» αυτό ζήτημα -και σε πείσμα των όσων υποστηρίζει ο κ. Ζορμπάς για τη στάση της αντιπολίτευσης- ψήφισε την εισήγηση. Κι αυτό παρά τη σταθερή μας άποψη, που επανειλημμένα έχει εκφράσει ο επικεφαλής μας Γιάννης Μυλωνάκη, ότι για τη στάθμευση των οχημάτων του Δήμου μας μόνιμη λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσω της αξιοποίησης του χώρου κάτω από τη γέφυρα του Σταυρού.

Παρά τη συναίνεσή μας, όμως, ο δήμαρχος κατάφερε για άλλη μια φορά να μας εκπλήξει δυσάρεστα. Κι αυτό καθώς δεν φρόντισε να έχει διασφαλίσει ότι στον χώρο που θα μίσθωνε στο Χαλάνδρι οι χρήσεις γης επιτρέπουν τη στάθμευση οχημάτων. Έτσι, μετά τη μίσθωση -κι ενώ τα συνεργεία του Δήμου μας πραγματοποιούν εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο- έρχεται ο Δήμος Χαλανδρίου με επίσημο έγγραφο και ενημερώνει ότι το εν λόγω ακίνητο έχει χρήσεις αμιγούς κατοικίας και άρα είναι ακατάλληλο για τους λόγους που εμείς επιθυμούμε να το χρησιμοποιήσουμε!

Με άλλα λόγια, ο Δήμος μας δαπανά χρήματα για τη διαμόρφωση ενός χώρου τον οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για τον λόγο που τον μίσθωσε, ενώ το θέμα των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Καθαριότητας εξακολουθούν να παραμένουν στον… αέρα.

Φθάνει πια με την προχειρότητα και την πολιτική του «πάμε και βλέπουμε» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Η πόλη χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα εργάζεται με σχέδιο και κοινή λογική και θα λύνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματά της. Κι αυτή τη δημοτική αρχή θα επιλέξει στις εκλογές του Οκτωβρίου…

Νεότερη ενημέρωση (7/7/2023)

Ανακοίνωση για το θέμα έκανε και η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Οικονόμου Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, στην οποία τονίζει τα εξής:

Νέο ατόπημα σε μίσθωση ακινήτου

Η απόφαση της δημοτικής αρχής Ζορμπά να μισθώσει ακίνητο στην περιοχή του Χαλανδρίου (επί της οδού Επαμεινώνδα και Λουκή Ακρίτα) για εγκατάσταση «… μέρους των δράσεων και του εξοπλισμού της Δ/νσης Καθαριότητας και Διαχείρισης Οχημάτων – μηχανημάτων έργου του Δήμου Αγίας Παρασκευής…», ανέδειξε εκ νέου την έλλειψη σοβαρότητας της διοίκησης για ουσιαστικές και νόμιμες λύσεις.

Έτσι, ο Δήμος Χαλανδρίου και η Τεχνική του Υπηρεσία ακυρώνουν την σχετική απόφαση, καθώς ενημέρωσαν ότι το εν λόγω ακίνητο προορίζεται για χρήση αμιγούς κατοικίας και, ως εκ τούτου, δεν επιτρέπονται χρήσεις στάθμευσης (κτήρια – γήπεδα) ή/και σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Επί της διαδικασίας ψηφοφορίας, όμως, η μοναδική παράταξη που το καταψήφισε και εξήγησε τους λόγους, ήταν η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, γιατί η παράταξή μας ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, με θέσεις και προτάσεις, μετά από ενδελεχή έρευνα. Εμάς φυσικά δεν μας άκουσαν, όπως κάνουν πάντα, αλλά τώρα είναι υποχρεωμένοι να ακούσουν και να συμμορφωθούν με την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του όμορου δήμου.

Όσον αφορά τις άλλες παρατάξεις που υπερψήφισαν την πρόταση αυτή, ας κάνουν καλύτερα την αυτοκριτική τους, διότι το να ασκείς κριτική σε μία απόφαση που υπερψήφισες θεωρούμε ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη των δημοτών.

Ας απολογηθεί, τέλος, και η Επιτροπή του άρθρου 7 του ΠΔ 270/81(8-5-23) που έκρινε κατάλληλο το ακίνητο και ας δώσει άμεσα εξηγήσεις και η νομική υπηρεσία!!!

Είμαστε περίεργοι να δούμε πού θα καταλογιστεί η ζημιά που υπέστη ο Δήμος μας, αλλά και πότε η απερχόμενη δημοτική αρχή θα αντιληφθεί την σημασία που έχει μία σύννομη και οριστική λύση  στο θέμα του αμαξοστασίου, όπως πολλές φορές έχουμε προτείνει.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet