Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Όχι στον Αναπτυξιακό Οργανισμό και στους χειρισμούς του κ. Μυλωνάκη
Πολιτική

Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Όχι στον Αναπτυξιακό Οργανισμό και στους χειρισμούς του κ. Μυλωνάκη

Η υπόθεση του Αναπτυξιακού Οργανισμού στον Δήμο Αγίας Παρασκευής όφειλε να είναι θέμα ειδικής σύσκεψης εργασίας, με παρουσίαση υπαρχόντων Οργανισμών και συμμετοχή ειδικών, επισημαίνει η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Νίκη Πολιτών. Ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου επικρίνει τον δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη, ο οποίος έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, θεωρώντας ότι «διέπραξε απόλυτη παρανομία, διότι η τηλεδιάσκεψη παραβιάστηκε κατάφορα».

Όπως αναφέρει, η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα του Συμβουλίου με παρόντες τον δήμαρχος, τον πρόεδρο του Σώματος Κώστα Κρητικίδη, δημοτικούς συμβούλους και δεκάδες διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους και των δύο σωματείων του Δήμου, ενώ οι υπόλοιπες/οι σύμβουλοι ήταν παρόντες μέσω διαδικτύου. Η εισήγηση έγινε από αντιδήμαρχο παρόντα επίσης, τα δε μέλη του Συμβουλίου έλαβαν κείμενο 210 σελίδων για το θέμα μιάμιση μέρα πριν τη συνεδρίαση. Για τους λόγους αυτούς η παράταξη του κ. Σταθόπουλου αρνήθηκε τη συμμετοχή της και πλέον διατυπώνει μέσω ανακοίνωση τις απόφεις της, οι οποίες είναι οι εξής:

    1. Για να λειτουργήσει ένας Αναπτυξιακός Οργανισμός απαιτείται μελέτη σκοπιμότητας αναφορικά με το ποιες ανάγκες θα καλυφθούν και το κόστος της επένδυσης, καθώς και η αντιπαραβολή εσόδων – εξόδων. Οι 210 σελίδες που εστάλησαν ως εισήγηση στα μέλη του Συμβουλίου είναι copy paste τροποποιημένο.
    2. Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί -Α.Ο.- στη μεγάλη τους πλειονότητα, δεν έχουν θετικά αποτελέσματα. Πολλοί εξ αυτών έχουν μείνει στα χαρτιά, οι περισσότεροι δε είναι ελλειμματικοί (π.χ. η εταιρεία ΑΜΝΕΠ έτους 2007, που χρέωσε τον Δήμο μας χωρίς κανένα όφελος).
    3. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η ύπαρξη Α.Ο. βελτιώνει την απορρόφηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (που κακώς λέγονται ευρωπαϊκά).
    4. Οι Α.Ο. κατά κανόνα «δίνουν» την υποβολή φακέλων σε ιδιώτες – εξωτερικούς συνεργάτες και αυτό αυξάνει το κόστος και δημιουργεί αρνητικά αποτελέσματα.
    5. Οι περισσότεροι Α.Ο. προσλαμβάνουν με «μπλοκάκι» και όχι με ΑΣΕΠ.
    6. Χωρίς να θέλουμε να προβλέψουμε ότι όλα αυτά θα γίνουν στον Δήμο Αγ. Παρασκευής, η συμμετοχή σε λειτουργούντα Αναπτυξιακό Οργανισμό ελαχιστοποιεί τα κόστη έναρξης και λειτουργίας αλλά και το ρίσκο.
    7. Οι μισθοί που «δίνει» σε πρόεδρο, αντιπρόεδρο και διευθ. σύμβουλο ο γαλαντόμος κ. Μυλωνάκης είναι περίπου διπλάσιοι από εκείνους του Δήμου Χαλανδρίου. Συνολικά οι πρόεδρος, αντιπρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, διευθ. Οικονομικών Υπηρεσιών και διευθ. Τεχνικών Υπηρεσιών θα έχουν όλοι μαζί ετήσιο κόστος 120.000 ευρώ (μέσος μηνιαίος 2.250 ευρώ) συν τους μισθούς ειδικού συμβούλου προέδρου, γενικού διευθυντή, προϊστάμενων και υπάλληλων.
    8. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, τέλος, θα είναι δείγμα επιδίωξης σύνθεσης ή αδιαφάνειας.

    «Για όλους αυτούς τους λόγους και για τη διαφαινόμενη στήριξη ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με τις κατά καιρούς απόψεις του κ. Μυλωνάκη (πρόσφατα έβαλε ιδιώτη επαγγελματία να καταστρέψει το γκαζόν πλατείας για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων), δεν συμφωνούμε με τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού» σημειώνει η παράταξη και καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Η σημερινή δημοτική αρχή δεν επιδιώκει τη συναίνεση στην αντιμετώπιση πολλών θεμάτων, οχυρωμένη στην πλασματική πλειοψηφία που έχει».

    Σχετικά άρθρα

    Enypografa.gr © 2014 - 2024
    Powered by Wisenet