«Πέρασε» από το Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής ο ισολογισμός του Δήμου για το 2015
Πολιτική

«Πέρασε» από το Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής ο ισολογισμός του Δήμου για το 2015

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, στη συνεδρίαση της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2016, ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του 2015.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασαν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου το 2015 έκλεισε με έλλειμμα χρήσης στα 415.778 ευρώ, από πλεόνασμα 831.822 ευρώ στο τέλος του 2014. Ωστόσο, όπως σημειώθηκε, οι δείκτες βιωσιμότητας του Δήμου παραμένουν θετικοί και δεν προμηνύουν… απρόοπτα για το μέλλον.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διατυπώθηκαν ενστάσεις από πλευράς μειοψηφίας, οι κυριότερες από τις οποίες ήταν οι εξής:

Βασίλης Ζορμπάς (Αγία Παρασκευή η Πόλη μας): Κατηγόρησε τη διοίκηση ότι δεν έχει μειώσει τις δαπάνες και έχει δημιουργήσει έλλειμμα «μισού εκατ. ευρώ», το οποίο πρόβλεψε ότι θα αυξάνεται σταδιακά, λόγω και της μείωσης των εσόδων από το κεντρικό κράτος.

Κωνσταντίνος Κρητικίδης (Συμμαχία Ευθύνης): Μίλησε για «διαχρονική νοικοκυρεμένη εικόνα» στα οικονομικά του Δήμου, αν και -όπως είπε- για την παράταξή του είναι αποδεκτό να υπάρχουν υψηλότερα ελλείμματα, αρκεί αυτά να έχουν να κάνουν με την πραγματοποίηση μεγάλων έργων στην πόλη, κάτι στο οποίο η διοίκηση έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Ανδρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση): «Άμα δεν κάνεις τίποτε, σου περισσεύουν χρήματα», τόνισε ο σύμβουλος, προσθέτοντας ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου υλοποιείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Επίσης, τόνισε ότι το θέμα δεν είναι να ασκείς χρηστή διοίκηση, αλλά και να την ασκείς προς όφελος της πόλης και των δημοτών της.

Από την πλευρά της, η διοίκηση, τόσο μέσω του δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου, όσο και του προέδρου του Σώματος, Γεράσιμου Βλάχου, υποστήριξε ότι υπήρξε «ορθολογική και χρηστή διαχείριση» στα οικονομικά του Δήμου, ενώ πρόσθετα οφέλη έχουν προκύψει από την επίτευξη αύξησης χρηματοδοτήσεων από πλευράς Περιφέρειας Αττικής, καθώς και από την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet