Λαογραφικό Μουσείο δημιουργείται στην Αγία Παρασκευή
Πολιτισμός

Λαογραφικό Μουσείο δημιουργείται στην Αγία Παρασκευή

Στη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Αγίας Παρασκευής προχωρεί η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Ως εκ τού του καλεί όσους εκ των δημοτών έχουν στην κατοχή τους είδη λαϊκής παράδοσης (αγροτικά εργαλεία, οικιακά εργαλεία, φωτογραφίες, κ.λπ.) να επικοινωνούν με τον κ. Φώτη Αλεξόπουλο στους αριθμούς τηλεφώνου 210 6003963 και 6942 915786 ή να τα μεταφέρουν προς αποθήκευση στην οδό Χαράλαμπου Πόγκα, αρ. 3, στο Κοντοπευκο Αγίας Παρασκευής.

Τα είδη που θα δωρίζονται για το Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Παρασκευής θα έχουν την ταυτότητα δωρητή στο κάτω μέρος του εκθέματος, όπως ενημερώνει η Πρωτοβουλία.

Ο χώρος που έχει επιλέγει για τη στέγαση των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου θα είναι ανοικτός για σχολεία, ΚΑΠΗ, ομάδες πολιτών, αλλά και μεμονωμένων πολιτών.

Τα έσοδα από το Λαογραφικό Μουσείο θα στηρίζουν, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, τα έξοδα της λειτουργίας και συντήρησής του, αλλά και ένα μέρος των εσόδων θα κατατίθεται προς όφελος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet