Ο Γ. Σμαραγδής στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

Ο Γ. Σμαραγδής στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής

Μια όμορφη βραδιά πολιτισμού απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», όπου η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής,  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγ.Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), παρουσίασε την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καβάφης» και τον δημιουργό της.

Τα περίπου 500 άτομα, που κατέκλυσαν τον χώρο χειροκρότησαν όρθιοι και με ενθουσιασμό την είσοδο του Γιάννη Σμαραγδή στο αμφιθέατρο. Τον σκηνοθέτη υποδέχτηκαν η πρόεδρος της Κινημ/κής Λέσχης Αγ. Παρασκευής, Μιρέλλα Λεγάκη, η οποία στην προσφώνησή της ευχαρίστησε τον εμπνευσμένο καλλιτέχνη για την τιμή προς τη νεοσύστατη Κινημ/κή Λέσχη και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο οποίος τόνισε την σημασία της παρουσίας του για τον πολιτισμό στην Αγ. Παρασκευή.

Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος υποδέχτηκε τον κ. Γιάννη Σμαραγδή με ένα έργο της Αγιοπαρασκευιώτισας χαράκτριας Ρ. Σαρελάκου και συνεχάρη την Κινημ/κή Λέσχη Αγ. Παρασκευής για την πρωτοβουλία της πρόσκλησης του μεγάλου καλλιτέχνη. Εκ μέρους του Συλλόγου Κρητών και Φίλων Αγ. Παρασκευής απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος Μ. Κρασανάκης, ο οποίος εξήρε τη συμμετοχή της Κινημ/κής Λέσχης στις πολιτιστικές δράσεις της πόλης κι επεσήμανε τη συμβολή του Γιάννη Σμαραγδή στον Κρητικό πολιτισμό, με τον Θεοτοκόπουλο και τον Καζαντζάκη.

Ο σκηνοθέτης στην ομιλία του ανέπτυξε πτυχές της φιλοσοφικής αντίληψης που εμπνέουν την καλλιτεχνική του δημιουργία και εξήρε την επιλογή της Κινημ/κής Λέσχης Αγ. Παρασκευής για τη συγκεκριμένη ταινία, ως αφετηρία του καλλιτεχνικού του έργου της τελευταίας 20ετίας.

Στη συζήτηση μετά την προβολή εισηγητές ήταν ο συγγραφέας Μίμης Τσακωνιάτης, η πρόεδρος της Κινημ/κής Λέσχης Μιρέλλα Α. Λεγάκη και ο γραμματέας της Λέσχης λογοτέχνης Χρήστος Αντωνίου, με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Χατζηφραγκιό, ερευνητή κινημ/φου και μέλος της Κινημ/κής Λέσχης Αγ. Παρασκευής.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δάσκαλος Φωτογραφίας Ανδρέας Σμαραγδής, πρόεδροι και μέλη Συλλόγων, Ενώσεων και φορέων της πόλης, μέλη και φίλοι της Κινημ/κής Λέσχης Αγ. Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet