Συνεχίζονται οι επιτυχημένες «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος»
Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι επιτυχημένες «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος»

Με την παρουσίαση του βιβλίου του ηθοποιού, ζωγράφου και συγγραφέα Δημήτρη Σταμούλη «Ποιος είπε ότι η νύχτα είναι μαύρη;» και έκθεση εικονογράφησης – ζωγραφικής του συνεχίζονται απόψε, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις – Αλέκος Κοντόπουλος» που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευή – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία κάθε βράδυ, (ώρα έναρξης 20:30) στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής (Αλ. Κοντόπουλου 13), με ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά με τη σημερινή εκδήλωση, ο ηθοποιός, ζωγράφος, συγγραφέας Δ. Σταμούλης… σκαρφίστηκε 50 μικροσκοπικά αφηγήματα – ποιήματα γραμμένα στο χέρι και συνοδευμένα από δικά του σκίτσα, μέσα από τα οποία μιλά για καταστάσεις οικείες, καθολικά ανθρώπινες και απόλυτα προσωπικές. Συνομιλούν και παρουσιάζουν το βιβλίο η εκδότρια Αναστασία Λαμπρία (εκδόσεις Ποταμός) και ο εικαστικός, ηθοποιός, τραγουδιστής Άγγελος Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στον κήπο της Βιβλιοθήκης θα παρουσιαστεί το θεατρικό «Η αφήγηση της Αντιγόνης», σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Νέτα, με την Αντιγόνη Φρυδά στον ομώνυμο ρόλο. Η σκηνοθέτιδα συγκέντρωσε το υλικό από την πρωτότυπη αφήγηση της προγιαγιάς της, Αντιγόνης Μαυρομματοπούλου. Ένας θεατρικός μονόλογος αναβιώνει μια ιστορία που ξεπερνά το προσωπικό βίωμα και γίνεται πραγματικότητα για ολόκληρους λαούς. Μια υπόθεση οικογενειακή που αποδεικνύεται οικουμενική και άχρονη. Η δραματουργία – επεξεργασία κειμένου είναι της Θεοδώρας Καπράλου και η μουσική επιμέλεια – επεξεργασία εικόνων του Κώστα Σωτηρίου.

«Πολιτιστικές Συναντήσεις – Αλέκος Κοντόπουλος»

Οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις» θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου με ένα αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, τον μεγάλο ποιητή των τραγουδιών, μια μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας, σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. Ο Μανώλης Μητσιάς καλεί την ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα, τραγούδια που συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς. Παίζουν ο Αχιλλέας Γουάστωρ, πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας, μπουζούκι, μαντολίνο.

Κατά τη διάρκεια των «Πολιτιστικών Συναντήσεων», το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου είναι ανοιχτό κάθε απόγευμα, από τις 18:30 έως τις 20:30, σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν για να γνωρίσουν την οικία και το εργαστήριο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Κοντόπουλου και να ανακαλύψουν τη διαδρομή και το έργο του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet