Άμεσες λύσεις για τα σχολεία των Βριλησσίων ζητά η Ένωση Γονέων
Κοινωνία

Άμεσες λύσεις για τα σχολεία των Βριλησσίων ζητά η Ένωση Γονέων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 η πρώτη επίσημη συνάντηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων με τον νέο αντιδήμαρχο Παιδείας Χρήστο Γούναρη. Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση, η Ένωση Γονέων έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τόσο συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Βριλησσίων όσο και ανεπίσημες αλλά ουσιαστικές συναντήσεις κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών στις οποίες σαν Ένωση μετέφερε όλα τα προβλήματα που εδώ και χρόνια λιμνάζουν στα σχολεία του Δήμου, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει δεσμεύσεις για την επίλυσή τους.

Η Ένωση Γονέων αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά μετά τις εκλογές, έχοντας αφήσει έναν εύλογο χρόνο προσαρμογής της νέα δημοτικής αρχής, λαμβάνουμε μηνύματα τα οποία μας φανερώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για όλα τα θέματα της παιδείας του Δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για το μείζον ζήτημα του υπερπληθυσμού μαθητών των σχολικών μονάδων, ειδικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην οποία έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις.
  • Καμία πρόθεση πλέον για το 3ο Λύκειο Βριλησσίων, το οποίο θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τα 2 μοναδικά λύκεια του Δήμου μας.
  • Καμία σκέψη για την απομάκρυνση των προκάτ αιθουσών. Για άλλη μια χρονιά (τουλάχιστον) μαθητές θα κάνουν μάθημα σε αυτές.
  • Κανένας συγκεκριμένος προγραμματισμός για σωστή κατανομή του μαθητικού πληθυσμού των Γυμνασίων του Δήμου, πλην προφορικών παραινέσεων για να λυθεί το ζήτημα.
  • Στο θέμα του προσεισμικού ελέγχου που όλη η γονεϊκή κοινότητα των Βριλησσίων περιμένει χρόνια τώρα, έχοντας τη δέσμευση του δημάρχου ότι θα δοθεί στην πρώτη μας συνάντηση μαζί του τον Ιανουάριο του 2024, δεν έχουμε ούτε καν ένα γραπτό «ουδέν εύρημα»…
  • Με αργούς ρυθμούς εξελίσσονται όλα τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης καθώς και τα πολυπόθητα ασανσέρ τα οποία δεν έχουμε δει ακόμα να λειτουργούν.
  • Δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα βρεθει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων.
  • Ακόμη, δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο αν και κατά πόσο θα αιτηθούν/προσλάβουν νέους φύλακες σχολικών μονάδων.

Δυστυχώς, η νέα χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο μας βρίσκει άλλη μια φορά να ζητάμε το αυτονόητο. Σωστά σχολεία και εκπαίδευση στα παιδιά μας.

Σε έναν Δήμο που έχει υπερδιπλασιάσει τους κατοίκους του, δικαιολογίες δεν υπάρχουν άλλες. Πρέπει άμεσα να αυξηθούν οι δαπάνες του Δήμου για την Παιδεία.

Σαν Ένωση Γονέων δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε άλλα 5 χρόνια να πάνε χαμένα. Με το παρόν Δελτίο Τύπου καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε εγρήγορση».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet