Ένωση Γονέων Βριλησσίων: Οι δεσμεύσεις για τη σχολική στέγη πρέπει να γίνουν πράξη
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Βριλησσίων: Οι δεσμεύσεις για τη σχολική στέγη πρέπει να γίνουν πράξη

Την ικανοποίησή της για τις θέσεις που διατυπώθηκαν και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων στις 16 Οκτωβρίου 2024, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Βριλησσίων.

Οι δεσμεύσεις αυτές αφορούν την υλοποίηση της πεζογέφυρας στην οδό Αναπαύσεως στο ύψος της οδού Αγιάσου, την κατοχύρωση του οικοπέδου επί της οδού Κύπρου με σκοπό την ανέγερση του 3ου Λυκείου και την επέκταση του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου.

Παρατίθεται η πλήρης ανακοίνωση της Ένωσης:

«Η Ένωση Γονέων Βριλησσίων εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2024, κατά την οποία τα θέματα παιδείας κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης, αναδεικνύοντας τη σημασία τους για το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας. Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει τη σημασία των επί σειρά ετών παρεμβάσεων της Ένωσης Γονέων και των συναντήσεων που πραγματοποίησε με τις δημοτικές παρατάξεις, καθώς οι θέσεις, οι ανησυχίες και οι προτάσεις μας, φαίνεται πως βρίσκουν ανταπόκριση.

Η Ένωση Γονέων κρατάει τις ακόλουθες δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

  1. Υλοποίηση της πεζογέφυρας στην οδό Αναπαύσεως στο ύψος της οδού Αγιάσου: Το έργο αυτό, που έχει προγραμματιστεί στο ύψος της οδού Αγιάσου, αποτελεί πάγιο αίτημα της Ένωσης, καθώς θα συμβάλει στην ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων και στην επίλυση της ανισοκατανομής μαθητών μεταξύ των Γυμνασίων της πόλης μας.
  2. Κατοχύρωση του οικοπέδου επί της οδού Κύπρου με σκοπό την ανέγερση του 3ου Λυκείου: Με μεγάλη μας χαρά ακούσαμε τον Δήμαρχο κ. Πισιμίση να δηλώνει σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του 3ου Λυκείου, πως η διοίκηση του Δήμου σκοπεύει να δώσει «κάθε μάχη» προκειμένου να κατοχυρωθεί το ακίνητο στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πλαταιών, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος για την ανέγερση Λυκείου με σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε το 2012. Είναι πάγια θέση της Ένωσης Γονέων, ότι το 3ο Λύκειο είναι απαραίτητο για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του Δήμου μας, οι οποίες πρέπει να εξετάζονται με προοπτική 30ετίας και όχι μόνο με βάση τα στοιχεία 4 ετών.
  3. Επέκταση του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου: Η προγραμματισμένη επέκταση του συγκροτήματος αυτού κατά 6 αίθουσες αποτελεί θετική εξέλιξη, με δύο σημαντικές επισημάνεις:
  4. Οι νέες αίθουσες δημιουργούνται για την αντικατάσταση των υφιστάμενων πολύ μικρών και σε κακή κατάσταση αιθουσών, που δημιουργήθηκαν με αυθαίρετες προσθήκες γυψοσανίδων στο κτίριο. Κατά συνέπεια, η κατασκευή των νέων αιθουσών θα πρέπει να συνοδευτεί με την ταυτόχρονη αποξήλωση όλων των εσωτερικών «προσθηκών» και των προκάτ αιθουσών, που τώρα κακώς χρησιμοποιούνται ως «αίθουσες διδασκαλίας».
  5. Η κατασκευή των νέων αιθουσών ΔΕΝ πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τη μη υλοποίηση της ανέγερσης του 3ου Λυκείου.

Για την Ένωση Γονέων, τα τρία αυτά ζητήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγραμματισμού για τη βελτίωση της σχολικής στέγης στα Βριλήσσια, καθώς και για την αντιμετώπιση της ανισοκατανομής μαθητών μεταξύ των σχολείων.

Ελπίζουμε οι δεσμεύσεις αυτές που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην παραμείνουν στα λόγια, αλλά να μετουσιωθούν σε πράξεις. Η Ένωση Γονέων δηλώνει την ετοιμότητά της να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλοντας ενεργά στην υλοποίηση των στόχων αυτών».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet