Βιωματικό εργαστήριο για τη δεξιότητα της προσαρμοστικότητας από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 8/1
Κοινωνία

Βιωματικό εργαστήριο για τη δεξιότητα της προσαρμοστικότητας από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 8/1

Συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, με το βιωματικό εργαστήριο «Δεξιότητα προσαρμοστικότητας και πώς την επιτυγχάνουμε με όρους δομής και λειτουργίας εγκεφάλου» με ομιλήτρια την Ε. Βαλιάντζα-Αφτιά, δρ. Μηχανικό Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγό.

Με αφορμή το προαναφερθέν βιωματικό εργαστήριο η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων αναφέρει:

Αγαπητά μέλη της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων,

Μαζί με τις θερμές μας ευχές για υγεία και χαρά την καινούργια χρονιά, σας στέλνουμε πρόσκληση για την πρώτη μας φετινή διάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακώς.

Η οικονομική κρίση, η πανδημία, αλλά και πάρα πολλές άλλες συνθήκες αλλαγών στην ζωή μας (ατομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών), απαιτούν την δεξιότητα της προσαρμοστικότητας.

Η απαίτηση αυτή γίνεται πολύ ουσιώδης, όσο αυξάνεται η αβεβαιότητα για την λήψη των σχετικών αποφάσεων. Το τι σημαίνει αυτό από πλευράς ατομικής συγκροτήσεως, και πως αποκτάται ή βελτιώνεται η προσαρμοστικότητα σε παιδιά και ενηλίκους, θα συζητηθεί με όρους δομής και λειτουργίας εγκεφάλου, που είναι η περιοχή του παιδαγωγικού γνωστικού αντικειμένου της ομιλήτριας.

Προκειμένου να υπάρχει επάρκεια χρόνου για συζήτηση, η διάλεξη έχει προγραμματισθεί σε δύο διαδοχικές, αλλά χρονικά συνεχόμενες «αίθουσες» του ΖΟΟΜ.

Για να παρακολουθήσετε τη διάλεξη, σας δίνουμε τις παρακάτω οδηγίες:

Κατεβάστε από το διαδίκτυο, δωρεάν, την εφαρμογή ΖΟΟΜ στον υπολογιστή σας.

Πέντε λεπτά πριν την έναρξη της διαλέξεως, ενεργοποιείστε την ιστοσελίδα που σας δίνεται παρακάτω για το Α’ μέρος της διαλέξεως.

Θα σας ζητηθεί ένας κωδικός (password). Αντιγράφετε και βάζετε τον κωδικό του Α’ Ισόμερου, που βλέπετε παρακάτω.

Περιμένετε λίγο, μέχρι να σας κάνει αποδεκτούς στην «αίθουσα» ο ομιλητής, οπότε θα εμφανισθεί η οθόνη του ΖΟΟΜ.

Πατάτε το κουμπί του μικροφώνου (κάτω αριστερά), ώστε να δείχνει απενεργοποιημένο (συνήθως βγαίνει επάνω του μια κόκκινη γραμμή για να δείξει την απενεργοποίηση), ώστε να μην ακούγονται οι διάφοροι ήχοι από τους χώρους παρακολούθησης κατά την παρουσίαση του ομιλητή. Μόνον όταν εσείς θέλετε να μιλήσετε, ενεργοποιείτε αυτό το κουμπί.

Παρόμοια είναι και η λειτουργία του κουμπιού της οθόνης, ακριβώς δίπλα από το κουμπί του μικροφώνου, αν θέλετε να φαίνεστε ή όχι.

Όταν θα τελειώσει ο χρόνος του Α’ μέρους (40 λεπτά), η οθόνη θα σταματήσει να φαίνεται, διότι υπάρχει περιορισμός χρόνου από το ίδιο το ΖΟΟΜ, και θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία εισόδου, με την ιστοσελίδα και τον κωδικό του Β’ μέρους, όπως φαίνονται παρακάτω.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet