Για 2η χρονιά διαπολιτισμικά εργαστήρια αλληλεγγύης και εθελοντισμού νέων 13ων+ ετών από τον ΟΚΠΑΔΒ
Κοινωνία

Για 2η χρονιά διαπολιτισμικά εργαστήρια αλληλεγγύης και εθελοντισμού νέων 13ων+ ετών από τον ΟΚΠΑΔΒ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑΔΒ) ξεκινά για δεύτερη χρονιά τα διαπολιτισμικά εργαστήρια αλληλεγγύης και εθελοντισμού για νέους από 13 ετών, σε συνεργασία με την Hellenic Youth Participation.

Όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερο Σάββατο και ώρα 15:00-17:00, στην αίθουσα «Νεστωρ» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Βριλησσίων, στην Αγγλική Γλώσσα και είναι εντελώς δωρεάν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον τηλ. αριθμό: 210 6135611. Οι διοργανωτές γνωστοποιούν ότι εάν υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα δημιουργηθεί και 2ο τμήμα, το επόμενο δίωρο.

Λόγω των έκτακτων περιορισμών λόγω Covid-19, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μετά τις 4 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια από τον ΟΚΠΑΔΒ για τα εργαστήρια

Οι εθελοντές της Hellenic Youth Participation μαζί με τους νέους του Δήμου Βριλησσίων το 2019 σχεδίασαν και υλοποίησαν μερικά απίστευτα workshops βασισμένα στην βιωματική μάθηση!

Θέλοντας να συνεχίσουμε το 2020 αυτή τη δημιουργική ομάδα η οποία διαμορφώθηκε πέρσι, επιθυμούμε να προσκαλέσουμε ξανά νέους 13-18 χρονών στις συναντήσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα κάθε 2 Σάββατο τον μήνα στον Δήμο Βριλησσίων και ώρα 3-5μμ.

Βασικό μας στόχο αποτελεί η ενδυνάμωση των νέων μέσα από δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης, ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Οι θεματικές στις οποίες εστιάζουμε είναι η συμμετοχικότητα, η ενσυναίσθηση, ο διαπολιτισμικός διάλογος, οι δημοκρατικές αξίες, η αλληλεγγύη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Οι επόμενες συναντήσεις μας θα βασιστούν σε ποικίλα θέματα όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κοινωνική συμπερίληψη και η Ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Σας καλούμε να συμμετέχετε!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet