«Δράση για μια Άλλη Πόλη»: Η Ελευθερία κατακτιέται από λαό ενωμένο και ανδρείο
Κοινωνία

«Δράση για μια Άλλη Πόλη»: Η Ελευθερία κατακτιέται από λαό ενωμένο και ανδρείο

Στο μήνυμά της για τη σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη» σημειώνει ότι θα πρέπει η μέρα αυτή να ληφθεί ως ευκαιρία περίσκεψης και ως υπενθύμιση ότι η «ελευθερία κατακτιέται μόνο από έναν λαό ενωμένο και ανδρείο».

Συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη αναφέρει στο μήνυμά της:

Γιορτάζουμε φέτος τα 199 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, την πρώτη και σπουδαιότερη πράξη συλλογικής απελευθερωτικής δράσης στη νεότερη ιστορία των Ελλήνων. Μια επέτειος πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές, αλλά και αφετηρία μιας μεγάλης περιπέτειας γεμάτης κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για γεωγραφική, πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση, για δημοκρατία, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

Η πρόσφατη οικονομική περιπέτεια και οι εξελίξεις που τη συνόδευαν, οδήγησαν σε σταδιακή σημαντική έκπτωση των ονείρων και των αξιών των επαναστατημένων Ελλήνων. Και ακόμα περισσότερο, διέρρηξαν σημαντικά την ενότητα της κοινωνίας, αδυνάτισαν την αίσθηση της εθνικής υπερηφάνειας, αποδυνάμωσαν τη συλλογική δράση, περιόρισαν πολλούς στην αναζήτηση ατομικών διεξόδων και άλλων στον απομονωτισμό, την παραίτηση, τον καταναλωτισμό.

Σήμερα, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τη νέα πρωτόγνωρη κατάσταση -με τις συνέπειες της για την κοινότητα των Ελλήνων απροσδιόριστες- δεν επιτρέπουν τους συνήθεις πανηγυρικούς εορτασμούς.

Η φετινή επέτειος προσφέρεται για περίσκεψη και λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι η ελευθερία κατακτιέται μόνο από έναν λαό ενωμένο και ανδρείο. Ότι η ιδέα της πατρίδας συνδέεται με την ενίσχυση της εθνικής μας ταυτότητας και παράλληλο σεβασμό προς κάθε τι διαφορετικό.

Σήμερα, που απειλούνται ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από «παλιούς» εχθρούς, είναι απαραίτητο περισσότερο από κάθε άλλη φορά να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη. Ας είναι λοιπόν η φετινή επέτειος της εξέγερσης «του γκιαούρη ενάντια στον πασά» υπενθύμιση στον νεοέλληνα, που η γνώμη του διαμορφώνεται από αμφίβολες πηγές μαζικής πληροφόρησης, ότι η δικαίωση της ιστορικής παρουσίας του ελληνικού λαού θα απαιτήσει νέες θυσίες και νέους προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet