Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων: «Στο ίδιο έργο θεατές» και ακόμα χειρότερα
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων: «Στο ίδιο έργο θεατές» και ακόμα χειρότερα

«Οι κάτοικοι της πόλης μας, αλλά και του Βαρνάβα, του Μαραθώνα, του Γραμματικού, της Νέας Μάκρης, της Πεντέλης, του Χαλανδρίου και των άλλων περιοχών της Αττικής, ζήσαμε για πολλοστή φορά τι σημαίνει πυρκαγιά» αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων, με αφορμή τον πύρινο εφιάλτη που έζησε τα τελευταία 24ωρα η Βορειοανατολική Αττική.

Όπως αναφέρει η παράταξη, «βρεθήκαμε αντιμέτωποι όχι με τα “ακραία καιρικά φαινόμενα”, την “αλλαγή του πυρονέφους της νύχτας”, το “μπακλαβαδωτό του εδάφους” ή  τον “στρατηγό άνεμο”, αλλά με τις τραγικές συνέπειες της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής και στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας».

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση, «εμφανίζονται ορισμένοι κλακαδόροι, οι ίδιοι κάθε φορά, της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, να ισχυρίζονται ότι όλα κύλησαν καλώς. Να βρίσκονται στη αυταπάτη της αυταρέσκειάς τους, τη στιγμή που η φωτιά ταξίδεψε 40 χλμ., έκαψε για 5η φορά την Πεντέλη (γιατί το έγκλημα είναι διαχρονικό και διαρκείας), πέρασε στα Βριλήσσια, κάνοντας στάχτη σημαντικό μέρος του δάσους Θεόκλητος, ταξίδεψε μέσα στην ίδια μας την πόλη, καίγοντας σπίτια, αποθήκες, αυτοκίνητα, την περιοχή Κρασσά (η οποία είναι εντός και όχι εκτός σχεδίου) και ό,τι πράσινο υπάρχει, μέχρι να φθάσει στο Πάτημα Χαλανδρίου, όπου κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις, έως ότου σβήσουν με την καταλυτική συνδρομή της λαϊκής κινητοποίησης. Θρηνήσαμε τη Νάντια, η οποία απανθρακώθηκε μέσα στον εργασιακό της χώρο και δεν γύρισε ποτέ στα δύο παιδιά της, παρακολουθώντας με αηδία τη συζήτηση αν χάθηκε η ζωή της στα διοικητικά όρια του Δήμου Βριλησσίων ή Χαλανδρίου».

Η αναλυτική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων για την πυρκαγιά:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet