Λαϊκή Συσπείρωση: Η καθυστέρηση αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών στον Δήμο Βριλησσίων είναι παγιωμένη κατάσταση
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: Η καθυστέρηση αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών στον Δήμο Βριλησσίων είναι παγιωμένη κατάσταση

Με αφορμή έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων ότι «λόγω βλάβης στο απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών» η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων σχολιάζει ότι η καθυστέρηση αποκομιδής των ανακυκλώσιμων στον Δήμο δεν είναι έκτακτη, ούτε τυχαία. Αντιθέτως, όπως σημειώνει, «αποτελεί πάγια και σταθερή κατάσταση, την οποία καταγγέλλουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Δήμου μας και φυσικά όλες και όλοι εμείς, που βιώνουμε τις συνέπειές της».

Πρόκειται, όπως λέει η δημοτική παράταξη, για «κατάσταση παγιωμένη, η οποία δεν έχει να κάνει με μια ανίκανη διοίκηση την οποία θα αντικαταστήσει ο “σωτήρας” νέος δήμαρχος, αλλά με τη διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης των Δήμων, πάντα εις βαρών των δικών μας λαϊκών αναγκών, πολιτική την οποία υπηρετούν, με χέρια και με πόδια, κάθε μέρα, σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας».

Κι η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης συνεχίζει:

«Ξανά και ξανά θα τονίζουμε σχετικά με τον Δήμο Βριλησσίων, όπως σε όλες, κυριολεκτικά, τις υπηρεσίες του Δήμου μας:
Υπάρχουν οργανικές κενές θέσεις.

  1. Ο αριθμός των εργαζομένων είναι πολύ μικρότερος από τις ανάγκες της πόλης,
  2. Απουσιάζει η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, εργαλεία και μέσα για την καθαριότητα στους δημοτικούς χώρους (απορρυπαντικά, χαρτιά, σακούλες κ.λπ.).
  3. Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες της αυτεπιστασίας, της ύδρευσης, τη καθαριότητας, του πρασίνου, των διοικητικών υπηρεσιών κ.λπ., στην πλειοψηφία τους είναι ακατάλληλα και τελικά επικίνδυνα (τα περισσότερα είναι… δωρεά από άλλους οργανισμούς αφού γι’ αυτούς ήταν άχρηστα).
  4. Το μόνιμο προσωπικό, στην πλειοψηφία του είναι μεγάλης ηλικίας με σοβαρά προβλήματα υγείας (μυοσκελετικά, ασθένειες), ενώ πολλοί εξ αυτών βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης, κάτι το οποίο σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού.
  5. Το 40%, περίπου, του συνόλου των εργαζομένων είναι ορισμένου χρόνου (ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ, ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, COVID κ.λπ.) που δεν γνωρίζουν αν αύριο θα έχουν δουλειά ή θα απολυθούν.
  6. Υπάρχει έλλειψη μέσων μεταφοράς σε όλες τις υπηρεσίες με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι τα δικά τους αυτοκίνητα για υπηρεσιακές εργασίες.
  7. Τα απορριμματοφόρα που η ηλικία τους ξεπερνάει την 20ετία, τα οποία είναι συνεχώς χαλασμένα, ενώ ο στόλος τους δεν ανανεώνεται με ευθύνη της τωρινής και των προηγούμενων διοικήσεων».

«Εμείς αυτή την κατάσταση δεν την ανεχόμαστε; Με διπλάσιες δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως Λαϊκή Συσπείρωση. θα την αναδεικνύουμε. Κυρίως, συλλογικά, θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την ενεργοποίηση των κατοίκων της πόλης και των συλλογικών φορέων για μια διεκδικητική στάση ζωής και όχι μια παθητική αποδοχή της καθημερινότητάς μας» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet