Τελευταία συνάντηση Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Τελευταία συνάντηση Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων

Η τελευταία συνάντηση της Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων για την περίοδο 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στις 18:00, στην αίθουσα Μουσών (Κισσάβου 11, ισόγειο).

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Δυσκολίες μάθησης και αντιμετώπισή τους από τους γονείς». Οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στη διαφορετικότητα των παιδιών και θα απαντηθούν ερωτήματα που απασχολούν καθημερινά τους γονείς, όπως για τη μελέτη τους στο σπίτι, αλλά και γενικότερα για το μεγάλωμά τους. Και όλα αυτά γιατί, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων, που εποπτεύει τη λειτουργία της Σχολής, «παιδί γεννιέσαι, γονιός γίνεσαι».

Καλεσμένος της Σχολής Γονέων θα είναι ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου «Μαθησιακές Δυσκολίες – Ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση», Νίκος Τομαράς. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν και αφορούν όλες τις ηλικίες παιδιών είναι:

  • Ποιες είναι οι νευροαναπτυξιακές διαταραχές;
  • Πώς τις αντιμετωπίζει το σχολείο;
  • Πώς συνεργαζόμαστε ως γονείς με το σχολείο;
  • Πώς τις αντιμετωπίζουμε εμείς στο σπίτι;
  • Πόσο εύκολη είναι η αντιμετώπισή τους;
  • Πώς βοηθούμε τα παιδιά μας τελικά στο σπίτι;

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 8045564.

Με αφορμή τη λήξη γα φέτος των συναντήσεων της Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων, η πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ, Β. Αρσένη-Λάμπρου, ευχαριστεί τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και ανανεώνει το ραντεβού γονέων και Σχολής για τον Σεπτέμβριο.

 

Βιογραφικό ομιλητή

Ο Νίκος Τομαράς είναι δάσκαλος. Μετά τη μετεκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ειδικεύτηκε σε προγράμματα διάγνωσης και αποκατάστασης Ειδικών Μαθησιακών Διαταραχών. Το μεταπτυχιακό του είναι στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία.

Ασχολείται με τις Νευροααναπτυξιακές Διαταραχές περίπου 25 χρόνια. Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για τη διάγνωση και αποκατάστασή τους, όπως επίσης και σε ομάδες παραγωγής αποκαταστασιακού και εκπαιδευτικού υλικού.

Έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών σε συνέδρια και συχνά συμμετέχει σε ημερίδες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, ιατρών και άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με το παιδί.

Από τις θέσεις του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Δυσλεξίας, του επιστημονικού συνεργάτη του Κέντρου Ψυχολογικών Μελετών, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Έρευνας και Μελέτης Δυσκολιών Μάθησης, του μέλους της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος και της Εταιρείας Μελέτης της Ανάπτυξης Παιδιών και Εφήβων έχει υπηρετήσει και υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια τον χώρο αυτό.

Είναι συγγραφέας του επιστημονικού βιβλίου για γονείς και εκπαιδευτικούς «Μαθησιακές Δυσκολίες – Ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση» (εκδόσεις Πατάκη) που βρίσκεται ήδη στην 6η ανατύπωσή του.

 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet