Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας ξανά στον Δήμο Βριλησσίων
Κοινωνία

Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας ξανά στον Δήμο Βριλησσίων

Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Βριλησσίων απέκτησε ξανά Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας αφορά, την καταγραφή και μελέτη τοπικών παραβατικών συμπεριφορών, την κατάρτιση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης της παραβατικότητας, τον συντονισμό προληπτικών πρωτοβουλιών των κοινωνικών φορέων της πόλης για την πρόληψη και τον περιορισμό ορισμένων μορφών παραβατικότητας.

Απώτερος σκοπός του ΤΟΣΠΠΑ είναι η εμπέδωση συνθηκών ασφάλειας στη διαβίωση των κατοίκων και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης. Έχει συμβουλευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ άμεση προτεραιότητα του Συμβουλίου είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε σχετικά:

«Μετά από πολλά χρόνια ενεργοποιούμε ξανά στον Δήμο μας το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ) Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας θα αποτελεί ένα συμβουλευτικό γνωμοδοτικό όργανο για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής και αποκεντρωμένης αντιπαραβατικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των Βριλησσίων, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας με στόχο την μείωση του αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών, την ενίσχυση των δεσμών της γειτονιάς και τελικά τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προληπτική αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας. Με την ενεργοποίηση του θεσμού προσθέτουμε άλλη μια δυνατότητα αντιμετώπισης της παραβατικότητας, σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με την Αστυνομία, εκπροσώπους της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας της πόλης μας και τη Δημοτική μας Αρχή. Μέσω στοχευμένων δράσεων, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, συντονισμού και εφαρμογής πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου μας φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στην εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην πόλη»

Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας ορίστηκαν και η θέση τους είναι τιμητική και αμισθί τα εξής:

  1. Ιωάννης Μπήτας, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας Πόλης, ως πρόεδρος της Επιτροπής.
  2. Κατσαλούλης Ευθύμιος, δικαστής, πρόεδρος Πρωτοδικών Πειραιά.
  3. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας (Τ.Α Βριλησσίων). Αρνοκούρου Σταματίνα, αστυνομικός (Υπαστυνόμος Β’, Τ.Α Βριλησσίων – υπεύθυνη Β.Τ Αθηνών για την παραβατικότητα ανηλίκων).
  4. Τσόπελας Χρήστος, εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών, ψυχίατρος.
  5. Θεού Αικατερίνη, εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών, ψυχολόγος.
  6. Παπαγεωργίου Γεώργιος, εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών, ψυχολόγος.
  7. Παναγίδη Αδαμαντία, εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών, ψυχολόγος.
  8. Σκούρα Αγγελική, εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνική λειτουργός.
  9. Κλέτσα Νεκταρία, διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων.
  10. Ντούμα Παναγιώτα, υποδιευθύντρια 1ου Γενικού Λυκείου Βριλησσίων.
  11. Γκιουρτζίδης Δημήτριος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Βριλησσίων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet