Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΝ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας ο Δήμος Βριλησσίων
Κοινωνία

Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΝ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας ο Δήμος Βριλησσίων

Η πρόταση του Δήμου Βριλησσίων εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6, που αφορά στην «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ α΄ βαθμού με περιαστικά δάση». Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ποσό της χρηματοδότησης για τον Δήμο Βριλησσίων ανέρχεται έως του ποσού των 143.800 ευρώ. 

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε σχετικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη: «Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια ακόμη σημαντική χρηματοδότηση για την πόλη μας. Η πυροπροστασία στον Δήμο μας ενισχύεται μέσω έργων που έχουν να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια και θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη θωράκιση του περιαστικού μας πρασίνου»   

Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών. Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet